У Луцьку молитовно вшанували пам’ять репресованих українців Холмщини

18.03.2019 19:00 3

У Луцьку молитовно вшанували пам’ять репресованих українців Холмщини

На меморіальному комплексі «Вічна слава» у Луцьку відбулося віче пам’яті та скорботи на згадку про винищення українських сіл та населення на теренах історичної Холмщини у 1943-1944-х роках. Про це IA ZIK повідомили у відділі інформаційної роботи муніципалітету.

Захід організувало Волинське обласне ветеранське товариство «Холмщина». Аби віддати шану загиблим та постраждалим українцям Холмщини, Підляшшя, Надсяння, Лемківщини та Бойківщини, до пам’ятного знаку депортованим українцям із Закерзоння до СРСР прийшли священнослужителі, громадськість міста, учнівська молодь.

Захід розпочався із молитви та панахиди, яку відслужив настоятель церкви Холмської ікони Божої Матері отець Михаїл. Символічним оберегом віча стала ікона Хомської Божої матері, біля якої горіла свічка скорботи.

Луцьк_2.JPG

Учасники зібрання поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим українцям Закерзоння. Потім біля пам’ятника лунали свідчення очевидців трагедії, які пережили примусове виселення зі своїх земель. За словами голови товариства «Холмщина» Миколи Онуфрійчука, у ці дні виповнюється 75 років від початку масового знищення українських населених пунктів на теренах історичної Холмщини. Він розповів чимало вражаючих фактів про ті жахливі дні у житті мирного населення навесні 1944 року.

Під час віча скорботи загиблих українців вшанував своїм співом хор «Дзвони Холмщини», нащадки депортованих прочитали вірші.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religious_ceremonies/75116/

Следующая новость
Предыдущая новость

Широкий ассортимент качественного зуботехнического оборудования Акційний пакет для нових абонентів “Волі” Церкви розпочали благодійні акції для школярів з малозабезпечених родин Смогут ли Flutter Entertainment и Stars Group создать общий бизнес? Мебель на заказ в Киеве от компании «Эфес»

Публикации