У Лондонській єпархії УГКЦ відбулися зміни у керівництві

01.09.2019 15:00 0

У Лондонській єпархії УГКЦ відбулися зміни у керівництві

Святіший Отець 1 вересня 2019 р. прийняв зречення владики Гліба (Лончини) з уряду правлячого єпископа Лондонської єпархії Пресвятої Родини УГКЦ та Апостольського Візитатора для українців візантійського обряду в Ірландії. Водночас, повідомляє Радіо Ватикан, Папа призначив Апостольським Адміністратором єпархії Пресвятої Родини отця Миколу Матвіївського, канцлера єпархії.

Владика Гліб Лончина був першим правлячим єпископом української єпархії в Лондоні, яку 18 січня 2013 р. створив Папа Бенедикт XVI, піднісши до гідності єпархії тодішній Апостольський Екзархат для українців візантійського обряду, що проживають у Великобританії. У січні цього року Папа Франциск призначив владику Гліба Апостольським Адміністратором вакантного осідку Паризької єпархії святого Володимира, після того як її єпарха владику Бориса Ґудзяка було призначено Філадельфійським митрополитом в США.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/vatikan/77030/

Следующая новость
Предыдущая новость

Основы капитального ремонта в квартире Критерии выбора казино онлайн Украина: комплексный анализ базовых показателей Аренда яхты в Днепре Как выиграть в Пари Матч игровые автоматы businesslink.org.ua? Реєстраційні документи створеного на материку Духовного управління мусульман Криму відправлені на доопрацювання

Публикации