У Кривому Розі невідомі підпалили двері храму УПЦ МП

17.02.2019 19:29 0

У Кривому Розі 16 лютого невідомі підпалили двері храму Вознесіння Господнього – він належить Українській Православній Церкві Московського Патріархату. Поліція уже відреагувала на підпал, повідомляє 24 канал.

Група невідомих кинула в центральні двері храму запальну суміш, повідомили в прес-службі УПЦ МП. Вона начебто серйозно пошкодила двері та надбрамну ікону Вознесіння Господнього.

Також зроблені написи на стінах "14/88", які мають прямий стосунок до гасел радикальних нацистських рухів,

– пише прес-служба.

У криворізькому відділі поліції вде відреагували на інцидент – заявили, що за цим фактом порушили справу за знищення або пошкодження майна.

Нагадаємо, СБУ раніше попереджала, що спецслужби РФ та підпорядковані їм "МГБ ЛНР/ДНР" здійснюють пошук виконавців, які за дві тисячі доларів США готові вчинити підпали культових споруд УПЦ МП.

До українських службовців потрапили матеріали розмови між замовником і ймовірним виконавцем. Куратори розповідають, що треба зняти на відео 10 секунд горіння, намалювати певні символи, а також не брати з собою телефон із сім-картою і увімкнути авіарежим. Церква обов'язково має бути Московського Патріархату, проте не обов'язково спалювати повністю, достатньо, щоб просто загорілася.

СБУ вже попередила спробу підпалу культової споруди, проте вербування російськими спецслужбами продовжуються.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/scandals/74737/

Следующая новость
Предыдущая новость

Первый миллион в казино онлайн Лавина на сайте sherbanirada.poltava.ua Популярные азартные игры в интернете Країна чудових краєвидів, тюльпанів та сирів запрошує вас на навчання Эффективное лечение наркомании в Харькове Жидкий лазер для депиляции

Публикации