У Константинополі діє комісія з вивчення питання створення єдиної української Церкви, - Андрій Парубій

20.04.2018 21:45 3

У Константинополі діє комісія з вивчення питання створення єдиної української Церкви, - Андрій Парубій

У Константинополі діє комісія, яка вивчає питання створення української церкви та можливість надання Томосу. Про це в ефірі програми "Право на владу" повідомив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, передає УНН.

“Я нагадаю, що ще в червні минулого року за моєї ініціативи Верховна рада вже приймала подібне рішення. І власне тоді цим рішенням ми зрушили з мертвої точки це питання. Була створена комісія в Константинополі, яка зайнялась і поставила за ціль вивчити історію української Церкви, історію про те, як українська Церква втратила свою автокефалію, а це відбулося в 1686 році, коли корупційним шляхом була забрана в українців автокефалія і своя власна Церква. Комісія, яка мала вивчити можливість надання Томосу, і дуже важливо, яка мала вивчити позицію інших патріархів, інших православних Церков”, — заявив Парубій.

Як повідомлялося, 19 квітня Верховна Рада підтримала звернення Президента України Петра Порошенка до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання автокефалії православній Церкві України. Відповідний проект постанови підтримали 268 народних депутатів.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/constantinople_patriarchy/70872/

Следующая новость
Предыдущая новость

Поиск разных вакансий в Одессе Ритуальные услуги от похоронного бюро «Новая жизнь» в Минске Ответы на основные вопросы о ЭЦП в системе электронного документооборота Избавьтесь от скуки раз и навсегда! Азино 777 в 2021 году: доступ, игры, турниры

Публикации