У Коломиї судяться з міською радою через поклінний хрест на єврейському цвинтарі

08.09.2018 2:35 15

У Коломиї судяться з міською радою через поклінний хрест на єврейському цвинтарі

Як розповів голова Коломийського суду Володимир П’ятковський, нині в суді знаходиться адміністративний позов відносно міжнаціонального, міжконфесійного непорозуміння: єврейська громада Коломиї подала позов до суду з приводу неправомірності встановлення хреста на місці поховань у меморіальному сквері, що біля міського озера.
Яків Заліщикер пояснив, що представники єврейської громади були з візитом у владики Василія Івасюка, ієрарха УГКЦ, котрий запевнив, що церква до того хреста відношення не має і чину його освячення не проводила.
“Тоді ми звернулися до поліції, де нам порекомендували подати позов до суду на міську раду за бездіяльність, – пояснює голова громади, – що ми й зробили”.
Натомість коломийські громадські активісти мають з цього приводу іншу думку: на місці колишнього єврейського кладовища покояться тлінні останки кількох українців, розстріляних німцями у 40-х роках, а отже українці мають цілковите моральне право на встановлення там християнських символів.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Конструкция арочного металлодетектора Избавьтесь от скуки раз и навсегда! Професійна література для адвокатів Организация вывоза мусора контейнером Єпископ УПЦ розповів на Міжпарламентській асамблеї православ’я про церковні проблеми в Україні

Публикации