У Києві хочуть знести незаконну каплицю монастиря УПЦ (МП)

13.11.2017 11:43 12

У Києві хочуть знести незаконну каплицю монастиря УПЦ (МП)

На території Національного музею історії України розміщений так звана каплиця Десятинного чоловічого монастиря Пресвятої Богородиці. Однак встановлена вона незаконно. І її вимагають знести.

Відповідна петиція опублікована на сайті Київської міської ради, повідомляє 24 канал.

"Територія, на якій незаконно побудована незаконна споруда – каплиця УПЦ (МП), належить до особливо цінних земель історико-культурного призначення та містить культурні шари Києва ,є пам'яткою історії національного та місцевого значень,належить громаді Києва і була передана в постійно користування НМІУ для висвітлення минувщини України та збереження цих пам'яток без зміни цільового призначення", – йдеться в пояснені до петиції.

За даними народного депутата Ігоря Луценка, будівля була встановлена незаконно.

"Це так званий "чоловічий монастир", незаконно, силою встановлений в центрі столиці. Там вільно проживає склад "монахів", більше схожих на диверсійно-розвідувальну групу росіян. Звертався свого часу в СБУ, але у мене на той час склалося враження, що і там теж агентура", – зазначив депутат.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/land_and_property_problems/68963/

Следующая новость
Предыдущая новость

Изготовление упаковки в Киеве – большие тиражи недорого Основные преимущества проверки на полиграфе Хороший юрист по алиментам Казино Азино – подробности об азартном заведении Триммер для бороды

Публикации