У Києві презентують українське видання книжки “Молитва за владу” Генрі Абрамсона

18.12.2017 22:11 12

У Києві презентують українське видання книжки “Молитва за владу” Генрі Абрамсона

Учасники заходу: Леонід Фінберґ, Тетяна Батанова, Олександр Зінченко.
Тема, яку освітлює автор у виданні і на сьогоднішній день залишається малодослідженою. Після краху Російської імперії українці та євреї, подолавши взаємні протиріччя, разом працювали над створенням Міністерства єврейських справ у рамках нової Української держави. Цей сміливий експеримент тривав зовсім недовго – допоки існувала сама незалежна Українська Народна Республіка. Генрі Абрамсон досліджує цей складний період українсько-єврейської історії, показує, як складалися міжетнічні стосунки за часів різних українських урядів. Особливу увагу приділено постаті Симона Петлюри і його ставленню до євреїв.
Генрі Абрамсон - дослідник українсько-єврейських стосунків, історії антисемітських зображень, історією ортодоксального юдаїзму, Талмуду і Гаскали. Автор шести книг, викладав у Гарвадському, Корнелльському, Оксфордському та Єврейському (Єрусалим) університетах. З 2006 року професор і декан Південного коледжу Тюро (Флорида, США).
Це видання для тих, хто цікавиться добою Української революції і міжетнічними стосунками. Книга підготовлена Центром юдаїки (Центр досліджень історії та культури східноєвропейського єврейства, Київ).

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Освещение в ландшафтном дизайне Где купить детский спортивный комплекс-уголок для дома и квартиры Биокамины – новинка, заслуживающая внимания Особенности транзакций и видеослоты, как лучший вариант активных ставок Полотенца и другой текстиль для вашего бизнеса

Публикации