У Києві презентували наукову монографію про адвентистів

11.08.2017 20:49 0

У Києві презентували наукову монографію про адвентистів

Організатором події стало Відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України, а учасниками були були Говард Лорел Біддульф – почесний професор політології; Дмитро Грищук – старший служитель громади Церкви Христової “Місто Сховище” (Київ); Фелікс Понятовський – викладач Українського адвентистського теологічного інституту; Володимир Денщиков – представник Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів;Людмила Филипович – зав. відділом філософії та історії релігії Інституту філософії імені Г.С.Сковороди НАН України; Анатолій Колодний – президент Української Асоціації релігієзнавців.
Книга “Відновлення стародавньої християнської церкви: чотири американські концепції” – нове унікальне дослідження чотирьох церков, що походять із США, які стали важливими міжнародними спільнотами вірувань. В ній ідеться про церкви, які зародилися в Америці і поширилися по світу, зокрема й в Україні. Видання актуальне і для української релігієзнавчої науки. Його поява завершує річне наукове стажування професора Говарда Біддульфа у Відділенні релігієзнавства Інституту філософії імені Г.С.Сковороди НАН України з вересня 2016 по серпень 2017 рр.
Автор книги зазначив, що книга присвячена 500-літтю Реформації, яку розпочав Мартін Лютер, і США цього року святкують цю знаменну дату. “Безсумнівно, він є героїчною фігурою в історії людства. Сьогодні ми говоримо про різницю між реставраціонізмом і реформаторством у християнстві. Мартін Лютер зробив багато, щоб реформувати католицьку церкву в Європі. Також було багато реформаторів у США. А ще були люди, зацікавлені у відновленні, а не просто у реформації. Вони вважали, що реформація була недостатньою, що треба прийти до первинної церкви, відновити її. Це Александр Кемпбелл, Джозеф Сміт, Еллен Уайт та діячі раннього п’ятидесятництва”, – розповів Біддулф.
За його словами, цю невелику книжку можна назвати вступом, який дає пояснення цих чотирьох течій, започаткованих у США в ХІХ столітті і поширених у всьому світі. “Я хочу показати, що в них є спільного, а що відмінного, і також той внесок, який зробила кожна з цих течій у міжнародному релігійному світі. Всі ці 4 релігії стали частиною релігійної картини в Україні, і відмінність між реформацією і відновленням лише починає досліджуватися в Україні”, – сказав політолог, зазначивши, що ця праця допоможе розвитку релігієзнавства в Україні.
Людмила Филипович, зав. відділом філософії та історії релігії Інституту філософії імені Г.С.Сковороди НАНУ, під час презентації видання зазначила: “Всі церкви, про які йдеться у книзі, представлені у нас в Україні, і ми маємо знати витоки, історію появи цих рухів. Книгу написав наш давній друг, професор, відомий політолог Говард Біддулф. Мова йде про 4 церкви – Ісуса Христа, адвентистів сьомого дня, раннього п’ятидесятництва та Ісуса Христа Святих останніх днів. Професор пропонує новий підхід, вважаючи названі церкви не так реформаційними, як реставраційними. Для нашого релігієзнавства ця думка є достатньо новою. І хоча вона спершу була викладена англійською мовою, її переклали українською. Тож маємо двомовне видання”.
Науковий редактор видання, заступник директора Інституту філософії НАНУ Анатолій Колодний, який також є автором післяслова до книги, додав, що сприймає цю працю як звіт Біддулфа про річне стажування в Україні. Професор також брав участь у наукових конференціях, написав чимало статей і доповідей, виступав на наукових конференціях і зустрічах зі студентами та викладачами різних українських університетів та дослідниками наукових інституцій.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Интереснейшие и незабываемые развлечения! Почему для украинской аудитории актуально казино НетГейм? Инвестиции в новую нейронную сеть SMO Coin Вышиванки для каждого Профессиональная уборка квартир и помещений в Питере

Публикации