У Києві на виставці представлені прижиттєві видання Мартіна Лютера

05.10.2017 22:54 6

У Києві на виставці представлені прижиттєві видання Мартіна Лютера

У відділі стародруків та рідкісних видань Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського відкрито книжкову виставку, приурочену до 500-річчя протестантизму в Європі. Виставка експонуватиметься впродовж двох місяців за адресою: вул. Володимирська, 62.

За повідомленням сайту r500.ua, в експозиції представлено низку прижиттєвих видань Мартіна Лютера, його соратників та опонентів, що відображають перипетії утвердження Реформації в Німеччині та демонструють пов’язаний з нею видавничий бум.

До уваги відвідувачів представлено ключові праці великого реформатора, що складають «велике реформаторське писання», а також твори сучасників Лютера, завдяки яким стало можливе загальноєвропейське поширення реформаційних ідей. Серед іншого відвідувачі зможуть ознайомитися з першими зображеннями М. Лютера і Ф. Меланхтона та цікавими гравюрами-карикатурами на реформаторів у стародруках, розглянути рідкісні видання «Біблії Лютера».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religion_and_culture/68490/

Следующая новость
Предыдущая новость

Працівники ювенальної поліції влаштували свято дітям молодіжного табору Мукачівської єпархії УПЦ Вчимо англійську швидко та ефективно Юридические услуги на дому Приобрести качественные поворотники для дверей Сім’ї учасників АТО пройшли реабілітацію в монастирі УГКЦ

Публикации