У Києві відреставрують церкву Спаса на Берестові

24.07.2017 18:00 0

У Києві відреставрують церкву Спаса на Берестові

У Києві за кошти мецената починають реставрацію церкви Спаса на Берестові, яку будував іще Мономах.

Про це повідомила голова ГО "Андріївсько-Пейзажна ініціатива" Марина Соловйова.

"Вже от-от ми починаємо реставрацію пам'ятки загальнонаціонального і всесвітнього значення - церкви Спаса на Берестові. Це меценатський проект, замовником якого є ГО "Андріївсько-Пейзажна ініціатива". Мають бути проведені дуже серйозні роботи. І вже опрацьований проект, отримано дозвіл на початок реставраційних робіт, підписані договори з Лаврою, з меценатом В'ячеславом Москалевським, з генпідрядником. Комітет Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО повідомлений про цей проект", - підкреслила Соловйова.
Нагадаємо, що проект здійснюється за підтримки Міністерства культури та КМДА. Ця пам'ятка будувалася в один період часу і є в одному ряду з Десятинною церквою і Софією Київською. Її будував Володимир Мономах, вона була усипальницею його роду, тут також був похований Юрій Долгорукий. Про це інформує Українське радіо.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Именно в правильной очистке канализации кроется ключ к ее бесперебойной и постоянной работе. Современные системы видеонаблюдения по разумным ценам Современная криптовалюта простым языком Подарили цветы в коробке, а вы не знаете, что с ними делать, тогда мы вам расскажем Игровые автоматы Золотой Кубок

Публикации