У Києві відкрилася виставка про дванадцять київських князівен на престолах Європи

05.09.2018 17:24 0

У Києві відкрилася виставка про дванадцять київських князівен на престолах Європи

Дотепер медієвісти сперечаються про деталі біографії київських княжних, які стали європейськими монархинями, і від яких беруть початок найвідоміші королівські династії світу.
"Допоки вчені розходяться в думках, художники портретного жанру прославляють жіночі історичні постаті в образотворчому мистецтві" - йдеться у повідомленні Національного заповідника "Софія Київська".
У травні 2016 року "Укрпошта" ввела в обіг 12 поштових марок "Київські князівни на престолах Європи", автором яких став вітчизняний художник Василь Василенко (1949 р.н.), який працює в галузі монументально-декоративного мистецтва, живопису, книжкової графіки та проектує поштові марки.
У пошуку образу і для переконливого художнього задуму у створенні історичного портрету художник зробив декілька варіантів ескізів до цієї серії, перш ніж з’явилася її друкована версія.
Анну, Мальфрідь, Вишеславу, Єфимію, Євпраксію, Анастасію, Єлизавету, Збиславу, Предславу, Добронігу, Добродію, Єфросинію та плідну роботу митця власне представить Національний заповідник на виставці.
Місце: Брама Заборовського, Національний заповідник "Софія Київська", Георгіївський провулок, 2.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Лучший портал с металлургическими объявлениями Купив дизельный компрессор, вы будете на шаг впереди Сколько стоит анализ на группу крови Большой выбор наручных часов мировых брендов Онлайн-обучение на музыкальных инструментах

Публикации