У Києві відзначили 85 років з дня народження Блаженнішого Любомира Гузара

25.02.2018 11:28 12

У Києві відзначили 85 років з дня народження Блаженнішого Любомира Гузара

У Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві провели духовний вечір пам’яті, приурочений до 85-річчя з дня народження світлої Блаженнішого Любомира Гузара. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Організатором вечора стала спільнота «Покоління Любомира» разом ісз священнослужителями УГКЦ.

Вшанування пам’яті розпочалося з молитви у крипті, де похований Блаженніший Любомир. Її очоловив Патріарх УГКЦ Святослав.

Потім у храмі відбувся духовний вечір пам’яті під назвою «Мрія здійснилася». Ведучі під супровід класичної музики розповідали історію життя Блаженнішого Любомира з його власних спогадів, а також історію його родини.

У своєму слові Предстоятель УГКЦ Святослав відзначив, що «у такий родинний теплий спосіб серед холодної київської вечірньої погоди ми зійшлися до нашого батька Блаженнішого Любомира, щоби його привітати з днем народження».

«Пригадую, – розповів Глава Церкви, – як ми прощалися в цьому храмі з Блаженнішим Любомиром неповний рік тому, ми йому казали: дорогий наш батьку, ми тебе любимо, а любов є вічна. Тому ми сьогодні прощаємося з тобою, але цілком не відпускаємо тебе, бо знаємо, що ще будемо зустрічатися з тобою».

За словами наступника Патріарха Святослава, сьогоднішній вечір пам'яті є нагодою ще раз висловити йому нашу шану і нашу синівську любов. Він зазначив, що Блаженніший Любомир любив молодь.

«Усі свої ювілеї він хотів святкувати саме з молоддю. Пригадую, я ще був віце-ректором Львівської духовної семінарії. Ми тоді приїхали були до Києва святкувати його 75-літній ювілей. Святкування було дуже урочисте. Був президент, інші достойники... Мене тоді вразили його слова: «Ви так сьогодні мене всі гарно вітаєте... Але я вже трошки старший чоловік і маю право бути диваком. Знаєте, не з вами я хочу святкувати свій ювілей, а з українською молоддю».

Я дуже дякую всім вам, бо я сьогодні не бачу тут старих людей. Тут зібралася одна молодь, незалежно від того, скільки нам сьогодні є років. Блаженніший Любомир тішиться нашою присутністю», – сказав Глава УГКЦ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/young_people/70212/

Следующая новость
Предыдущая новость

Лучшие кальяны и аксессуары к ним Католики Чорткова знайшли покровительку Європи на горищі місцевого храму Зачем соблюдать пост и почему вообще следует поститься? Получение американской визы для украинцев быстро и безопасно Органічні добрива від українського виробника

Публикации