У Києві відбудеться обговорення книги «Сором і втрата прив’язаності» за участю провідних експертів

08.05.2018 18:53 21

У Києві відбудеться обговорення книги «Сором і втрата прив’язаності» за участю провідних експертів

«Тема гомосексуального потягу як феномена психічного прояву мало вивчена в Україні з точки зору клінічного підходу, – коментує ініціатор появи вітчизняного видання книги, психолог і психотерапевт В’ячеслав Халанський. – І хоча метою книги є допомогти чоловікам зрозуміти витоки свого гомосексуального потягу, у ній можна знайти відповіді на багато питань, пов’язаних з формуванням чоловічої самоідентичності».

Обговорити проблематику гендерного розвитку та подальшої трансформації гендерної ідентичності до Києва приїдуть відомі експерти з України, Угорщини, Німеччини, Великої Британії: Крістл Рут Вонхольдт, Майкл Девідсон, Гарнік Кочарян, Ростислав Білобривка, Віктория Бабич та інші. Як зазначають організатори заходу, подія буде корисною для психологів, психотерапевтів, психіатрів, священиків, сімейних консультантів, сексологів, а також для батьків.

«Варто відзначити, що тема формування гомосексуальності є дуже політизованою, – зазначає професор кафедри сексології Гарнік Кочарян. – Представники гей-лобі заявляють, що гомосексуальність може бути лише вродженою, що потребує відмови від репаративної терапії, а тих, хто вважає, що можна змінити сексуальну орієнтацію гомосексуалів, намагаються стигматизувати, поставивши їх поряд із расистами, антисемітами й взагалі з усякого роду ксенофобами. Однак такі спроби не можуть бути визнані адекватними».

Джозеф Ніколозі дотримується збалансованого підходу до розуміння формування гомосексуальної орієнтації: він вважає, що в її ґенезі можуть брати участь як біологічні, так і небіологічні чинники. Деякі люди дійсно можуть мати біологічну схильність до гомосексуальності, але схильність – не те ж саме, що зумовленість. Прагнення деяких спеціалістів заборонити лікування небажаної гомосексуальності, на думку автора, разюче суперечить декларованому лібералізмом багатоманіттю. Якщо пацієнт страждає у зв’язку з наявністю у нього гомосексуального потягу і бажає від нього позбавитися, то він має право на отримання відповідної допомоги, оскільки в протилежному випадку мова йтиме про порушення прав людини, вважає Джозеф Ніколозі та його послідовники.

Детальніше про книгу: https://www.vyacheslavkhalanskiy.com.ua...

Презентація відбудеться за адресою: Інститут філософії імені Г.С. Сковороди, вул. Трьохсвятительська, 4, пов. 3, ауд. 318. Отримати додаткову інформацію мажна за тел. (095) 420-15-34, skhalanskyy@gmail.com (В’ячеслав); (063) 615-24-33, ryba4uk@gmail.com (Ольга).

Подія на фейсбуці: https://www.facebook.com/events/597158910639516/

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Купить накрутку на youtube от профессионалов Сейф – залог безопасности содержимого Именно в правильной очистке канализации кроется ключ к ее бесперебойной и постоянной работе. В УАПЦ нова криза: Буковинська єпархія припинила поминання предстоятеля Монетная история Николая Первого

Публикации