У Києві відбувся показ фільму про Патріарха Йосифа Сліпого «Блаженніший»

13.02.2019 14:39 6

У Києві відбувся показ фільму про Патріарха Йосифа Сліпого «Блаженніший»

У Києві презентували документальну стрічку про ісповідника віри Патріарха Йосифа Сліпого під назвою "Блаженніший". Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Блаженніший» – це продовження першого фільму «Справа «Рифи», який вийшов у 2017 році до 125-ліття з дня народження Йосифа Сліпого. Перший фільм охоплює період з 1939 по 1963 роки та розкриває невідомі широкому загалу обставини арешту, ув’язнення та звільнення Йосифа Сліпого.

Працюючи над фільмами, творці стрічки побували у дев’ятьох країнах світу. Зокрема в Аргентині, США, Канаді, європейських країнах.

Над стрічкою «Блаженніший» робота тривала понад два роки. За словами режисера фільму Олени Мошинської, знімальна група працювала над темою життя і служіння патріарха Йосифа понад чотири роки.

Стрічка побудована повністю на інтерв’ю людей, які особисто знали патріарха Йосифа.

Другий фільм розповідає про життя патріарха після заслання в Римі від 1963 року і до його смерті.

На презентацію також завітали: перша леді України Марина Порошенко, третій президент України Віктор Ющенко з дружиною Катериною, міністр культури Євген Нищук, письменниця Оксана Забужко, релігієзнавець Ігор Козловський та багато інших громадських, культурних та політичних діячів.

«Часто Українська Греко-Католицька Церква не вміє, соромиться промовляти про себе з усією силою і громоголосністю Патріарха Йосифа, – сказав Глава УГКЦ після перегляду стрічки. – А він і сьогодні є нашим голосом. Чуємо, як той голос правди, голос свідка Христа, в’язня Христа ради продирається. Продирається скрізь сучасні залізні завіси, сучасні церковні поділи, навіть сучасні дипломатичні доцільності, щоб говорити правду, піднімати голос перед могутніми світу цього на захист свого вкотре спливаючого кров’ю народу».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/74697/

Следующая новость
Предыдущая новость

Современные полимерные материалы Возможный запрет онлайн Ирландской национальной лотереи Сайт мегаразвлечений и суперпризов Між духовенством та районною владою Рівненщини відбувся благодійний футбольний матч Услуги кремации в Киеве

Публикации