У Києві вперше продемонструють речі митрополита Сильвестра Косова з його поховання в Софії Київській

12.07.2018 13:53 6

У Києві вперше продемонструють речі митрополита Сильвестра Косова з його поховання в Софії Київській

Відвідувачі лекції отримають можливість першими побачити новоатрибутовані предмети з поховання «забутого» митрополита Сильвестра Косова, які нещодавно були виявлені у фондах Національного заповідника «Софія Київська».
В анотації заходу йдеться: "Видатний інтелектуал свого часу. Сподвижник Петра Могили та Богдана Хмельницького. Людина, що пручалася присязі Московському царю після Переяславської ради 1654 р. та ще за життя перетворилася на «незручну» для Росії історичну постать. Все це про Київського митрополита Сильвестра Косова (1647-1657), ім’я якого намагалися підступно викреслити з вітчизняної історії. До сьогодні сам факт поховання митрополита Сильвестра у Святій Софії лишається спірним. Археолог Теодосій Мовчанівський, який віднайшов загадковий склеп у Михайлівському приділі Софійського собору, був розстріляний НКВС у 1938 р. Уривчасті щоденники археолога містять скупе повідомлення про те, що у склепі був похований саме митрополит Сильвестр. Ми не тільки віднайшли беззаперечні докази того, що бунтівний архіпастир таки дійсно був похований у Софійському соборі, але й готові вперше продемонструвати Вам безцінні речі з його поховання!"
Лектор - провідний науковий співробітник Національного заповідника «Софія Київська», канд. іст. наук Ігор Нетудихаткін.
Обов'язкова реєстрація за телефонами: (044) 279-22-56, (044) 278-76-62.
Адреса події: Національний заповідник «Софія Київська», музей «Будинок Митрополита» (вул. Володимирська, 24, Київ). Вартість квитка: 40 гривень (включає в себе вартість входу на територію та музей).

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Чудотворная икона в помощь от пагубной зависимости Компрессорные станции по ценам производителя Свадебные платья от лучших мировых дизайнеров в салоне Гранд ажур Как обустроить узкую прихожую Эксклюзивные бонусы для геймеров, которые привыкли рисковать

Публикации