У знаменитих Крутах завезені «тітушки» зірвали перехід громади до ПЦУ

02.06.2019 10:29 3

У знаменитих Крутах завезені «тітушки» зірвали перехід громади до ПЦУ

У знаменитому селі Крути Ніжинського району Чернігівської області звезені представниками УПЦ МП “тітушки” зірвали збори парафіяльної громади, на яких мало бути вирішене питання про передачу місцевого Свято-Михайлівського храму Православній Церкві України.

Про це написав у “Фейсбуці” журналіст Ростислав Мартинюк, повідомляє Новинарня.

“Понад 50 привозних бандюганів, якими керували близько 20 священиків Московського Патріярхату, сьогодні вдруге брутально зірвали парафіяльні збори у знаменитому селі Крути Ніжинського району Чернігівщини.

Мета зборів, на які явилися понад 200 крутян – об’єднання з Православною Церквою України та вихід із підпорядкування РПЦ” – пише журналіст.

Він посилається на свідчення очевидців, які розповіли, що “завезена з Києва братва вже зранку захопила приміщення, де мали проводитися збори. А ніжинська поліція цьому фактично потурала“.

Згодом російськомовні молодики спортивного вигляду заблокували вхід, “а тих крутян, які намагалися потрапити у свою ж будівлю, просто скидали зі сходів на землю”.

“Безкарне знущання з крутян відбувалося під улюлюкання завезених бабушек-клікуш. Їх під’юджували мобілізовані московські попи, яких у Крути цього дня наперли з усіх усюд: Ніжина, Борзни, Прилук і навіть Бахмача (зокрема, у банді тітушок засікли й «благочинного» РПЦ в Бахмацькому районі”, – пише Мартинюк.

Він також зазначає, що на Чернігівщині священики Московського Патріархату вже не вперше вдаються до послуг криміналітету, щоб запобігти переходу громад у ПЦУ.

У лютому священик Катерининської церкви ПЦУ в Чернігові, військовий капелан Євген Орда повідомив, що 27 лютого громада села Крути перейшла до Православної Церкви України. За його словами, рішення схвалено під час сходу сільських жителів.

“На людей чинився значний тиск з боку «московських попів», але в Крутах живуть патріотично налаштовані люди, і дві третини учасників зборів проголосували за перехід до Української церкви”, – зазначив тоді о. Євген у коментарі УНІАН, наголосивши, що на охочі перейти в ПЦУ громади і священнослужителів чиниться тиск з боку Російської церкви в Україні.

31 травня на сайті телеканалу 112.ua з’явився коментар від настоятеля Свято-Михайлівської церкви УПЦ МП Крут Василя Вільховецького, який заявив, що “нечисленні прихильники ПЦУ” в селі планують 1 червня провести збори, щоб передати храм Православній Церкві України.

За словами отця Василя, 10 лютого, тобто ще до зборів 27 лютого, “православна релігійна громада [села] провела збори і підтвердила, що парафіяни бажають залишитися в УПЦ МП.

Також священик МП заявив, що “не виключає” підтримку тітушками і силовиками саме ініціативної групи переходу в ПЦУ – “як це було в інших селах, де храми були відібрані”.

Коментар священика РПЦ під заголовками на кшталт “группа украинских раскольников планирует отобрать храм…” активно поширювали проросійські та сепаратистські ЗМІ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/76025/

Следующая новость
Предыдущая новость

Мужские браслеты из натуральных камней: при покупке двух - третий в подарок Особенности транзакций и видеослоты, как лучший вариант активных ставок Выбираем обувь под платье: совет эксперта Высококачественный гемблинг и хорошая прибыль Конструкция арочного металлодетектора

Публикации