У змаганні з УПЦ (МП) громада УПЦ КП виборола земельну ділянку на Полтавщині

19.03.2018 19:13 6

У змаганні з УПЦ (МП) громада УПЦ КП виборола земельну ділянку на Полтавщині

19 лютого 2018 року релігійна громада Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ Київського Патріархату в черговий раз подала прохання до Лохвицької міської ради на виділення земельної ділянки під будівництво храму. 4 березня 2018 року до канцелярії міської ради надійшло аналогічне прохання на цю ж саму ділянку від Московського патріархату
На сайті УПЦ КП з приводу ситуації говориться: "Тиск представників Московського Патріархату, розв’язана ними судова тяжба при сприянні влади часів Януковича звели нанівець справу зведення української святині. Місце під будівництво – знакове: наприкінці XVIII ст. коштом останнього кошового отамана Запорізької Січі святого праведного Петра Калнишевського тут було збудовано дерев’яну церкву Різдва Пресвятої Богородиці. Церква будувалася на честь українських козаків, які полягли в часи Визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького. На жаль, вона згоріла. Величний мурований храм, який постав пізніше, зруйнували безбожники в 30-х роках минулого століття".
В УПЦ КП наголошують, що неподалік від того місця вже є величний храм УПЦ (МП) і ще дві будівлі у місті належать цій церковній структурі. Зазначається, що 2007 року громаді УПЦ (МП) було передано будівлю колишнього будинку культури, яку прагнула отримати громада Київського Патріархату, що на той час не мала приміщення для звершення богослужінь. Зараз клуб стоїть пусткою.
15 березня відбулося пленарне засідання сесії Лохвицької міської ради. Участь у сесії взяло 25 депутатів на чолі з міським головою Лохвиці. На сесію прибув керуючий Полтавської єпархії архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, ієрарх УПЦ КП. Громаду на чолі з настоятелем священиком Всеволодом Бігуном, яка зібралася біля стін міської ради, щоб відстояти своє право на отримання земельної ділянки, прийшли підтримати ветерани АТО, матері та рідні полеглих захисників, громадські активісти і небайдужі лохвичани.
Після дискусій, які тривали півтори години, відбулося голосування. Рішення про виділення земельної ділянки у постійне користування під храм Різдва Пресвятої Богородиці підтримав 21 депутат. Таке рішення парафіяни і активісти зустріли оплесками.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Ниндзя и самурай против гейши и сакуры в казино Колумбус Качественное и недорогое строительство саун Аренда мебели и инвентаря для мероприятий в Украине Такси «Лекс» в Киеве – заказывайте в интернете Корейские бб-крема - растущая популярность среди украинок!

Публикации