У Запоріжжі хуліган напав на римо-католицького єпископа

17.08.2017 14:24 3

У Запоріжжі хуліган напав на римо-католицького єпископа

У Запоріжжі у ніч проти 17 серпня 39-річний хуліган накинувся з кулаками на єпископа РКЦ в Україні Яна Собіла. Про це повідомляє Депо.Запоріжжя з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Як з’ясувалося, ввечері зловмисник прийшов до римо-католицького собору Бога Отця Милосердного. Побачивши, що храм був зачинений, став кидати у нього каміння. Потім пошкодив пам'ятник польським військовополоненим, які перебували у 1939-1940 рр. у таборі НКВС у Запоріжжі. Коли з храму вийшли священнослужителі, аби заспокоїти хулігана, той накинувся на єпископа.

Працівники церкви затримали зловмисника, прив’язали його до лавки та викликали поліцію. Нападником виявився 39-річний мешканець Запоріжжя.

Як повідомили РІСУ у Харківсько-Запорізькій дієцезії РКЦ в Україні, особа зловмисника їм добре відома. Чолов’яга не раз приходив на безкоштовні обіди та вечері до храму. Іноді він жебракував під собором, а на виручені кошти, зазвичай, купував собі випивку. Не раз церковні працівники ловили його на дрібних крадіжках, присоромлювали, але не виганяляли з їдальні.

Оскільки нещодавно храм закрили на ремонт, то жебрак втратив надійне джерело отримання грошей. Це його розлютило. Випивши зайвого, він вирішив у такий спосіб провчити священнослужителів.

«Я зла на нього не тримаю, - сказав у коментарі РІСУ єпископ-помічник Харківсько-Запорізькій дієцезії РКЦ в Україні владика Ян Собіло. - Це бідна людина, я за нього молюся. Як прийде на обід, то не проженемо».

Пам'ятна дошка біля запорізького костелу

Пам'ятна дошка біля запорізького костелу

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Запчасти для автомобилей Рено Кенго по интернету Захоплююче казіно Джокер чекає на вас Гнатолог: наукове дослідження зубів та їх роль у здоров'ї Возможный запрет онлайн Ирландской национальной лотереи Зимняя женская обувь для вашего комфорта

Публикации