У Запоріжжі УПЦ (МП) перехрестила понад 40 дітей, які раніше отримали це Таїнство в УПЦ КП

22.04.2018 10:26 6

У Запоріжжі УПЦ (МП) перехрестила понад 40 дітей, які раніше отримали це Таїнство в УПЦ КП

У Покровському соборі 12 квітня Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука «звершив Таїнство Хрещення» над хлопчиком, котрого раніше хрестили в Київському Патріархаті. Про це повідомляє сайт єпархії.

Як сказав митрополит, «на сьогоднішній день «хрещені» в «Київському Патріархаті» приймаються в Православну Церкву через Таїнство Хрещення, не перехрещення, а саме Хрещення, оскільки те, що роблять розкольники, Таїнством не є. Те що іменується «філаретівським розколом», або у православних усього світу - схизмой, церквою не є, а всього лише новоствореним в 1992 р і зареєстрованим в державних інстанціях релігійно-політичним об'єднанням, яке до сповідуваної нами в Символі віри Святої, Соборної і Апостольської Церкви ніякого відношення не має », - цитує сайт слова митрополита УПЦ (МП).

Нині, як зазначив архиєрей, понад сорок осіб після трагічної загибелі хлопчика в січні цього року, звернулися до храмів Запорізької єпархії з проханням про хрещення і були хрещені.

Як зізналася одна з матерів, «трагічні події січня і подальше після цього цькування священика і УПЦ в ЗМІ, змусили багато чого переосмислити і прийняти єдино правильне рішення».

«Якщо ні священик, ні єпископ не злякалися громадського гніву, значить це все не просто так, значить все це не простий обряд і данина моді», - сказав вона.

Як інформувала РІСУ, на думку директора Департаменту у справах релігій та національностей Мінікульту Андрія Юрарша, Запоріхзька єпархія УПЦ (МП) вважається однією з найпроблемніших в Україні.

Нагадаємо, у січні 2018 року, у Запоріжжі виник скандал через те, що священик УПЦ (МП) відмовився відспівувати хлопчика, якого хрестили у «неканонічній» УПЦ Київського Патріархату. У знак протесту проти священнослужителів Московського Патріархату активісти влаштували флешмоб – закликали приносити під храми УПЦ (МП) дитячі іграшки. Ця ідея знайшла підтримку по всій Україні.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/70894/

Следующая новость
Предыдущая новость

Неповторимые и оригинальные свадебные торты Строительство мансарды Где получить диплом по гештальт-терапии Всегда говори «Да» Избавьтесь от скуки раз и навсегда!

Публикации