У Житомирі священик УПЦ освятив військовослужбовців, а на Черкащині діяльність священика УПЦ відзначена президентом

14.12.2017 16:03 6

У Житомирі священик УПЦ освятив військовослужбовців, а на Черкащині діяльність священика УПЦ відзначена президентом

На запрошення керівництва Житомирського військового інституту ім. С.П.Корольова, в урочистостях взяв участь клірик Житомирської єпархії УПЦ (МП) протоієрей Богдан Козеренко. Священик звернувся до молодих воїнів зі словом настанови, закликав їх бути добрими християнами та вірними синами своєї Батьківщини. Після звершення молебню отець Богдан окропив військо святою водою.

У Житомирі священик УПЦ освятив військовослужбовців, а на Черкащині діяльність священика УПЦ відзначена президентом

Цими ж днями у Стефанівському храмі УПЦ (МП) міста Городище на Черкащині відбулося урочисте нагородження його настоятеля протоієрея Богдана Жигала, який відзначився своїми заслугами як волонтер.
Голова Городищенської райдержадміністрації Олексій Лавріненко урочисто вручив отцю Богдану відзнаку президента України. У своєму слові очільник району зауважив, що ця нагорода є заслугою не лише настоятеля, а усіх прихожан, адже вони збирають кошти на допомогу військовослужбовцям в зоні АТО, ліки, продукти та всі необхідні речі. Також під його керівництвом надається допомога не лише учасникам АТО, а й родинам українських воїнів, внутрішньо переміщеним особам та сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах.
Постійно надається матеріальна допомогу в зону АТО Городищенському військовому комісаріату, Державному прикордонному загону 23 ЗМО, військовим частинам 80, 56, 72, 95, спілці воїнів АТО Черкащини. За таку значну допомогу батальйон Луганськ-1 вручив подяку Богдану Жигалу.
Дбанням церковної громади на чолі з отцем Богданом забезпечено військовослужбовців автомобілем, комп’ютерною технікою, насосами, електростанціями, електропилами, будівельними матеріалами для бліндажів, приборами нічного бачення, раціями, запчастинами та паливом до автомобілів, продуктами харчування, військовим обмундируванням, бронежилетами, одягом, взуттям, речами першої необхідності. Надає матеріальну допомогу на лікування та реабілітацію учасникам АТО.
Нещодавна іншого священика Черкаської єпархії УПЦ (МП) - протоієрея Євгена Буркацького - нагороджено відзнакою президента України “За гуманітарну участь в антитерористичній операції”, а також за безпосередню духовну підтримку на території зони бойових дій.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Актуальні вакансії для водіїв у Києві Виды отчетов по практике: студентам на заметку Качественные памятники и гранитные изделия, в наличии и под заказ любой сложности Самая точная информация об офшорах Илюха-решает: справимся с любыми задачами и упражнениями

Публикации