У Житомирі відбувся міжконфесійний баркемп «Активна діяльність Церкви і суспільства заради загального примирення»

29.03.2018 10:55 6

У Житомирі відбувся міжконфесійний баркемп «Активна діяльність Церкви і суспільства заради загального примирення»

До обговорення актуальної теми долучилися представники чотирьох християнських конфесій, викладачі кафедри філософії та студенти-медійники університету.
Першим узяв слово магістр богослов’я і релігієзнавства, священик Української Православної Церкви (Московського Патріархату) протоієрей Андрій Дудченко, який намагався спільно з аудиторією обговорити актуальні соціальні та богословські питання. Особливо акцент було поставлено на сучасні практики церковної та приватної молитви, богослужінь та багато інших актуальних тем. Він презентував учасникам круглого столу «Молитовник православних вірян». Метою видання є об’єднати українських християн, роз’єднаних на декілька церковних юрисдикцій, в спільній молитві про єдність Церкви в Україні, оживити молитовне життя вірян і розширити їх світогляд через знайомство з багатством східної молитовної традиції, зокрема, з практикою молитви грецької Церкви.
«Єдиний шлях віднайти мир назовні — знайти мир в собі», — підкреслив під час виступу доктор філософських наук, професор кафедри філософії Київського університету Б. Грінченка отець Олег Шепетяк з УГКЦ. Священик переконаний, що людям варто навчитися користуватися свободою, бо надмірне її використання не приводить ні до чого хорошого. «Наприклад: візьмімо вільну людину, яка буде пити алкогольні напої сьогодні, завтра і післязавтра, адже вона вільна, та врешті-решт ця особа стане залежною, бо не відчула і не встановила жодних обмежень. Допоки люди не навчаться бути відповідальними, не навчаться відчувати відповідальність за інших, не почнуть брати до уваги християнські цінності — до миру не дійти», — зазначив отець Олег Шепетяк.
Представник Української Православної Церкви Київського Патріархату протоієрей Віталій Ейсмонт зауважив, що Євангеліє дає просту відповідь на питання щодо примирення: «Щоб чогось досягнути, потрібно почати з себе».
Пастор Церкви євангельських християн-баптистів Андрій Лаврентюк наголосив на тому, щоб досягти миру, вірянам потрібно уникати внутрішніх конфліктів і вміти прощати кривдників.
Завершився захід низкою запитань до представників конфесій.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Зачем ставят свечи в храмах? Где заказать стальные радиаторы? Свежий хамон и другие продукты на Фрешбазе Бытовая техника для кухни ТМ Вентолюкс – лидер продаж в Украине Металлическая кровля: плюсы выбора

Публикации