У Дубні перепоховали жертв НКВС

11.10.2019 4:49 0

У Дубні перепоховали жертв НКВС

8 жовтня 2019 року на кладовищі у місті Дубні відбувся скорботний захід «Коли ви вмирали, вам дзвони не грали» і поминальне богослужіння з приводу перепоховання жертв НКВС, закатованих у червні 1941 року в Дубенській в’язниці.

Пошукові роботи на території колишньої тюрми були розпочаті цього року за ініціативи Дубенської міської ради. Роботи проводили фахівці комунального пошукового підприємства «Доля» Львівської обласної ради. Під час ексгумації були виявлені останки двадцяти дев’яти тіл. Загалом, за різними даними, у Дубенській тюрмі в червні 1941 року розстріляли близько п’ятисот п’ятдесяти осіб.

Серед загиблих – представники різних релігійних конфесій і національностей. Віддати данину пам’яті невинно убитим прийшли представники влади та громадськості, військовослужбовці, представники місцевих осередків політичних партій і громадських організацій, установ та підприємств, небайдужі дубенчани та гості міста. Чин похорону, у співслужінні із священнослужителями ПЦУ, УГКЦ, РКЦ, очолили архиєпископ Рівненський і Острозький ПЦУ Іларіон, Екзарх Луцький УГКЦ Йосафат та декан Рівненського деканату Луцької дієцезії РКЦ Владислав Чайка.

На завершення поминального заходу присутні вшанували всіх загиблих хвилиною мовчання, поклали квіти до могили та запалили лампадки. На пам’ять про розстріляних в’язнів під звуки Державного гімну України пролунав військовий салют.

Душі невинно вбитих жертв тоталітарного режиму нарешті знайшли вічний спокій, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religious_ceremonies/77402/

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественная и надежная трубопроводная арматура П'ятидесятники України апробують нову навчальну програму для місіонерів Лучшие способы укрепления склонов Широкоформатная печать баннеров в Одессе Специализированный пансионат для больных деменцией в Киевской области

Публикации