У Дніпрі проходить Всеукраїнський з'їзд військових капеланів УПЦ КП

07.03.2018 10:54 18

У Дніпрі проходить Всеукраїнський з'їзд військових капеланів УПЦ КП

У м. Дніпро 5-8 березня 2018 року відбувається Всеукраїнський з’їзд військових священиків УПЦ Київського Патріархату. Участь у роботі з’їзду беруть двісті п’ятдесят делегатів з усієї України. Це військові священики (капелани), що забезпечують душпастирську опіку військовослужбовців Збройних сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України, повідомляє Сerkva.dp.ua.

Головувує на з’їзді голова Синодального управління військового духовенства УПЦ Київського Патріархату митрополит Іоан (Яременко).

У рамках з’їзду підбиваються підсумки результатів діяльності військових священиків в силових структурах за період 2014-2018 роки та випрацьовується концепція подальшого розвитку військового духовенства в Збройних силах та інших військових формуваннях України.

Як йдеться у повідомленні, місцем проведення Всеукраїнського з’їзду військових священиків (капеланів) УПЦ Київського Патріархату м. Дніпро обране не випадково. Коли на передовій ще не було психологів, а волонтерський рух лише зароджувався, перші військові капелани з м. Дніпра у камуфляжній формі вже були серед бійців. І саме у військових госпіталях м. Дніпра молитвою і добрим словом священнослужителі підтримали воїнів, які отримали поранення на передовій, боронячи незалежність і територіальну цілісність держави.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/faith_and_weapon/70342/

Следующая новость
Предыдущая новость

Тысячи люстр на одном сайте Джокер Казино – неперевершений ресурс для розваг Эвакуация легковых машин в Киеве Всегда говори «Да» Услуги страхования для выезда

Публикации