У Дніпрі відкрили та освятили пам’ятний знак загиблим десантникам

31.07.2018 17:13 0

У Дніпрі відкрили та освятили пам’ятний знак загиблим десантникам

Бій відбувся 31 липня 2014 року за м. Шахтарськ, загинуло 25 бійців окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади. Коли виникло бажання зробити більш великою і піднесеною пам‘ятну споруду на честь загиблих, родичі військовослужбовців і представники громадської організації загиблих бійців «Родинне коло» зверталися в різні інстанції, але питання вирішилося завдяки президенту МБФ «Солідарність» Олександру Петровському, меценату Дніпропетровської єпархії УПЦ КП. Меценат виділив необхідну суму для проектної документації та будівництва обеліска. Через два місяці навпроти СШ № 103 за адресою вул. Доблесна 147 з‘явилася нова пам‘ятна стела на згадку про загиблих воїнів в бою під Шахтарськом.
30 липня 2018 року відбулося урочисте відкриття пам'ятника. Вшанувати пам‘ять про своїх близьких приїхали родини та друзі не тільки з Дніпра, а й з Кривого Рогу, Криничанського та Синельніківського районів, з міста Сум та Харківської області.

У Дніпрі відкрили та освятили пам’ятний знак загиблим десантникам

Після виконання гімну України оголосили хвилину мовчання, а єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон, ієрарх УПЦ КП, разом з духовенством звершив заупокійну літію за всіма полеглими захисниками України.
Присутні поклали квіти, виступили родичі воїнів, представники громадськості. Олександру Петровському голова організації «Родинне Коло» Сергій Ніконов вручив пам’ятну грамоту і подякував за патріотизм та увагу.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Рискуйте и получайте множество призов "Пурпурові вітрила" короткий зміст Вячеслав Кантор - защитник всего человечества Промышленные и пищевые заливные формы из силикона Комфорт і затишок – і опалення, і кондиціонер

Публикации