У Греції представники Католицької і Православної Церков підготували спільні документи про примат і синодальність

11.06.2018 13:53 6

У Греції представники Католицької і Православної Церков підготували спільні документи про примат і синодальність

Загальна тема нарад - "Примат і синодальність у другому тисячолітті". В особливий спосіб проаналізовано період від XIX століття до наших днів. Чималу частину нарад було присвячено і питанню т. зв. уніатизму.
"Наради відбулися в дружній і діловій атмосфері. Підкомісія підготувала п’ять документів (всього 28 сторінок), які будуть представлені на пленарній сесії Координаційного комітету в монастирі Бозе (біля Мілану в Італії) 13-17 листопада 2018 р.", - пише сайт УГКЦ.
Усі п’ять документів, пропозиції та рішення підкомісії були одноголосно прийняті як православними, так і католицькими членами підкомісії.
Було підкреслено, що Східні Католицькі Церкви не тільки мають право на існування, але їх слід вважати Церквами-сестрами, які мають свою питому роль у подальшому розвитку екуменічного діалогу між Православною та Католицькою Церквами.
Уніатизм, у дусі Баламандської заяви з 1993 р., не є ані моделлю, ані методом праці для єдності Церков, не слід вживати терміна "уніат", коли говориться про східних католиків у сопричасті з єпископом Рима.
Водночас друга підкомісія в ті самі дні проводила свої наради на острові Кіпр. Вона рівнож підготувала відповідні документи, які будуть представлені в листопаді в Бозе.
У нарадах на Криті брали участь:
Архієпископ Йов з Телмессос [Ґеча] - (Вселенський Патріархат) – співголова підкомісії;
Архієпископ Роланд Міннерат – (РКЦ у Франції) – співголова підкомісії;
Єпископ Ігнатій Бранічевський [Мідіч] – (Сербська Православна Церква);
Єпископ Димитрій [Салахас] – (Греко-Католицька Церква Греції);
о. Патріцію Влацію – (Румунська Православна Церква);
о. Іван Дацько – (Українська Греко-Католицька Церква);
о. Олексій Дікарев – (Російська Православна Церква);
о. Гіяцинт Дестівель – (Папська рада для сприяння єдності християн);
Проф. д-р Терезія Гайнталер – (РКЦ – Франкфурт, Німеччина);
о. Христофор Массіс – (Фесалоніки - Грецька Православна Церква);
проф. д-р Теодорос Янґу – (Фесалоніки - Грецька Православна Церква).
Загалом було представлено 11 осіб, серед яких шість представників Православної Церкви і п’ять представників Католицької Церкви.
Гостинним господарем зустрічі був владика Ґерасімос, митрополит Петрас і Херсоніський.
На пленарній сесії у монастирі Бозе (Мілано) 13-17 листопада 2018 р. буде опрацьований остаточний документ для пленарної зустрічі всієї Комісії, яку передбачується в 2019 році в одній з православних країн.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Актуальная информация о курсах валют в Виннице Заморожені овочі та фрукти - кладязь вітамінів під час Великоднього посту Просмотры в инсте – большие продажи Характеристика имплантации зубов Передайте свою любовь сквозь время и пространство! Цветы курьером в Киеве

Публикации