У Греції помер єпископ Івано-Франківський УПЦ (МП)

15.07.2018 14:24 9

У Греції помер єпископ Івано-Франківський УПЦ (МП)

14 липня 2018 року після тривалої хвороби, під час перебування у Греції, відійшов до Господа керуючий Івано-Франківською єпархією УПЦ (МП) єпископ Тихон (Чижевський), повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Спочилий владика віддав служінню Православній Церкві 45 років свого життя. Він народився 1947 року в селі Малятинці Кіцманського району Чернівецької області.

Священний сан прийняв у Смоленській єпархії від рук єпископа Смоленського і Вяземського Феодосія (Процюка), оскільки радянська влада перешкоджала його рукоположенню на Батьківщині.

30 травня 1977 був прийнятий у штат Чернівецько-Буковинської єпархії. У 1987 році закінчив навчання на заочному секторі Московської духовної семінарії.

7 квітня 1979 року возведений у сан протодиякона.

З 24 березня 1987 року рішенням Священного Синоду Руської Православної Церкви направлений у клір Свято-Миколаївського собору м. Нью-Йорк (США).

У березні 1990 року в Свято-Тихонівському монастирі (ПЦА) єпископом Серпуховським Климентом (Капаліним) пострижений у чернецтво з ім’ям Тихон.

7 липня 1991 року в Свято-Миколаївському соборі м. Нью-Йорк архиєпископом Клінським Макарієм (Свистуном) отець Тихон був рукоположений у сан єромонаха.

11 липня 1991 року його призначили настоятелем Свято-Миколаївського собору м. Сан-Франциско (США).

У жовтні 1991 року возведений у сан ігумена.

20 грудня 1992 року повернувся в клір Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП).

1 січня 1993 року єпископом Чернівецьким Онуфрієм призначений штатним кліриком Свято-Духівського кафедрального собору м. Чернівці. 30 квітня 1994 року возведений в сан архимандрита.

27 липня 2001 року за власними проханням перейшов у клір Української Православної Церкви в Канаді (Константинопольский Патріархат), де перебував до 30 червня 2010 року.

1 вересня 2010 року митрополитом Чернівецьким і Буковинським Онуфрієм був прийнятий у клір Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП). Згодом, на нього був покладений послух духівника Чернівецького міського благочиння.

Рішенням Священного Синоду УПЦ (МП) від 23 грудня 2014 року архімандрита Тихона (Чижевського) було обрано єпископом Івано-Франківським і Коломийським.

27 грудня 2014 року у храмі Всіх святих на території митрополичої резиденції у Феофанії (м. Київ) Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив його чин наречення у єпископа.

28 грудня Предстоятель Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, під час якої очолив хіротонію архімандрита Тихона (Чижевського) на єпископа Івано-Франківського і Коломийського.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc/71822/

Следующая новость
Предыдущая новость

Руководство для Посетителей Участка Джиншанлин Великой Китайской Стены: Профессиональный ремонт обуви Где взять справку от гинеколога? Оптимизация работы переводчика Де купити якісну селфі-палку

Публикации