У Гаазі представлять доповідь про тортури та вбивства священників в ОРДЛО

28.06.2019 6:51 0

У Гаазі представлять доповідь про тортури та вбивства священників в ОРДЛО

До Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду в місті Гаага буде передано звіт української громадської організації "Truth Hounds", що містить повідомлення щодо релігійних утисків на окупованій території Донецької та Луганської областей, передає УНН.

"Разом зі збройною агресією Російська Федерація принесла зловживання широким спектром прав людини на Східну Україну та Кримський півострів. Серед цілей російських атак — свобода релігії та віросповідання як універсальне право людини", - пишуть доповідачі.
З їх слів, у травні 2014 року так звана "Донецька Народна Республіка" випустила свою конституцію, в якій зазначається: "Провідною і домінуючою вірою є православна віра ... яку визнає Російська Православна Церква (Московський Патріархат)", тож окупаційна влада приховує злочини під виглядом права і, таким чином, легалізує утиски".
Вони зазначають, що проросійські сили нападають на представників будь-яких конфесій, відмінних від Московського Патріархату. У доповіді наведені деякі з цих випадків.
Так, повідомляється, що Віктор Вонсович, священник з Горлівки, був заарештований і затриманий на 10 днів. Після звільнення йому погрожували стратою, якщо він повернеться до Горлівки. Польський католицький священник Павло Вітек був викрадений і провів день у підвалі будівлі так званої Служби безпеки. Єпископа Української Греко-Католицької Церкви Степана Менька в 2014 році незаконно звинувачували у Донецьку в шпигунстві для США.

На сьогоднішній окупованій території 30 з 40 парафій Київського Патріархату припинили свою діяльність.

"Цей звіт буде передано 27 червня 2019 р. в Офіс Прокурора Міжнародного кримінального суду в місті Гаага для розслідування злочинів і притягнення до відповідальності винних", - зазначили в організації.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/freedom_of_conscience/76301/

Следующая новость
Предыдущая новость

Лучшие виртуальные развлечения Купить качественный китайский чай В якій валюті зберігати заощадження у 2018 році? Индивидуальный трансфер из аэропорта «Суварнабхуми» Мезотерапия лица и тела

Публикации