У віці 107 років померла найстарша схимонахиня України

24.01.2019 18:09 6

У віці 107 років померла найстарша схимонахиня України

Померла найстаріша жінка і водночас найстарша схимонахиня України, яка проживала у жіночому ставропігійному монастирі Афонської ікони Божої Матері в урочищі Кип'яче Малинського району на Житомирщині.

Про це у Facebook написав її онук – отець Роман Барановський (Роман Лілея), повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні відійшла у Вічність Схимонахиня Іоанна у віці 107 років, вона пережила дві Світові війни,18 років була у засланнях за любов до України», – написав священик.

Схимонахиня Іоанна, а в миру – Марія Дмитрівна Мороз, народилася в селі Малий Кучурів Заставнівського району Чернівецької області 25 березня 1911 року.

У 99 років Марія Мороз стала інокинею. Потім отець Роман забрав її у жіночий монастир у Кип'ячому, де вона прийняла постриг у монахині, а згодом – у схимонахині.

У монастирі стверджують, що схимонахиня Іоанна найстаріша жінка України. Торік вона успішно перенесла операцію з видалення катаракти і зафіксувала ще один рекорд. У Житомирській обласній клінічній лікарні ім. Гербачевського це перший випадок, коли пацієнтці такого віку провели оперативніше втручання на очах.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/74455/

Следующая новость
Предыдущая новость

Как и где заказать выполнение дипломной работы? Сварочные инверторы Edon Деревянные игрушки – качество и безопасность Пряжа по самой выгодной цене Газобетон – низкие цены и доставка по Харькову

Публикации