У відновленій будівлі синагоги у Дніпрі відкрили пансіон для єврейських хлопчиків

16.11.2018 7:51 0

У відновленій будівлі синагоги у Дніпрі відкрили пансіон для єврейських хлопчиків

У Дніпрі урочисто відкрили відновлену будівлю історичної синагоги Леві-Іцкаха Шнеєрсона, у якій тепер розташований пансіон для хлопчиків «Байт леБаним».

Перед початком офіційної церемонії для вихованців було організоване велике дитяче свято з костюмованими аніматорами, добрими велетнями, батутом, битвою на надувних мечах і різними спортивними конкурсами. Про це повідомляє Дніпроград з посиланням на сайт єврейської громади Дніпра.

Розпочав урочисту церемонію ансамбль єврейської школи «Голдені Кіндерлах». Потім Головний рабин Дніпра і регіону Шмуель Камінецький подякував людям, завдяки яким стала можливою кардинальна реконструкція будівлі.

Під оплески присутніх перерізали червону стрічку перед входом в історичну будівлю, яка була побудована у другій половині ХІХ ст. З початку XX століття вона стала синагогою головного рабина Катеринослава – раббі Леві-Іцхака Шнеєрсона, згодом її відібрала у євреїв радянська влада.

Після здобуття Україною незалежності ця будівля, у якій було розташоване профільне управління, у дуже поганому стані повернули єврейській громаді за рішенням тодішнього голови міста Миколи Швеця. Привести будинок до ладу взялися в 1995 році відомі активісти та благодійники єврейської громади.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/other_confessions/judaism/73514/

Следующая новость
Предыдущая новость

Бездепозитные бонусы казино: как получить и использовать вознаграждения? Зарегистрирован законопроект о запрете абортов в Украине Великолепный каталог продукции для детей и их мам Примите оправданное решение на счет решебников Ритуальные услуги от похоронного бюро «Новая жизнь» в Минске

Публикации