У Верховній Раді відкрилась унікальна виставка картин «Кірхи України»

28.02.2018 12:14 6

У Верховній Раді відкрилась унікальна виставка картин «Кірхи України»

У Верховній Раді 27 лютого відкрилась виставка картин «Кірхи України», яка cтворена для відображення дружніх відносин між українським і німецьким народами. Унікальні зображення лютеранських храмів експонуються у рамках більш масштабної виставки - «Планета Земля Єдина» (Україна - Німеччина), повідомляє УНІАН.

Над серією картин «Кірхи України» працював заслужений художник України, член Національної спілки художників України, етнічний німець Гаррі Руфф. Робота тривала понад 3 роки і приурочина до 500-річчя Реформації.

Виставка фокусується на історико-культурному спадку німецьких колоністів в Україні.

Про історію етнічних німців розповів почесний голова Ради німців в Україні Георгій Мозор.

«До початку Великої Вітчизняної війни в Радянському Союзі проживало мільйон двісті тисяч німців. Була республіка німців Поволжя з центром у місті Енгельс. Ви знаєте, що 28 серпня 1941 року, за рішенням радянського уряду 560 тисяч німців протягом 48 годин були депортовані в район Сибіру і Казахстану.

Основна маса наших радянських, російських й українських німців до війни на території України знаходилися в чотирьох областях - Запорізькій, Херсонській, Одеській та Дніпропетровській. У цих областях проживало 540 тисяч німців. Наразі їх у нашій країні проживає 73,5 тисяч», - сказав Георгій Мозор.

Вперше виставка була представлена у 2016 році в Посольстві України в Берліні, в рамках «Вечора етнічних німців України», що проходив під патронатом Надзвичайного і Повноважного Посла України у ФРН, Андрія Мельника, та Уповноваженого Федерального уряду Німеччини у справах переселенців та національних меншин, Хартмута Кошика.

Виставку створено за ініціативи Ради Німців України разом з «JCI Україна».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religion_and_culture/70252/

Следующая новость
Предыдущая новость

Спілка християнських письменників України заснувала християнську літературну премію Ортопедическая обувь – удобство и комфорт Услуги груз-такси круглосуточно в Киеве Конструкция арочного металлодетектора Печать футболок на заказ

Публикации