У Вашингтоні Предстоятель ПЦУ відправив панахиду біля Меморіалу жертв Голодомору

26.10.2019 14:35 0

У Вашингтоні Предстоятель ПЦУ відправив панахиду біля Меморіалу жертв Голодомору

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній ввечері 23 жовтня звершив панахиду біля Меморіалу жертвам українського Голодомору-Геноциду 1932-1933 років у Вашингтоні. Про це повідомляє сайт ПЦУ.

Разом з Предстоятелем ПЦУ молитву піднесло місцеве духовенство і українська громада, дипломати та члени делегації.

На завершення панахиди Митрополит Епіфаній звернувся до присутніх зі словом.

До монументу було покладено символічні букети з колосся та лампадки.

Спорудження Меморіалу стало можливим завдяки ухваленню Конгресом США спеціального закону, який був підписаний Президентом Джорджем Бушем-молодшим у 2006 році. Автором проекту Меморіалу у вигляді масивного бронзового поля колосків є американка українського походження Лариса Курилас. Ключова ідея пам‘ятки подається через викарбувані на постаменті слова українською та англійською мовами: «Голодомор 1932–1933. У пам’ять про мільйони невинних жертв штучного голоду в Україні, спланованого та вчиненого сталінським тоталітарним режимом».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/ukrainians_outside_of_Ukraine/77559/

Следующая новость
Предыдущая новость

Как выиграть в Пари Матч игровые автоматы businesslink.org.ua? Качественная и тихая стиральная машина Bosch Аренда авто Киев от компании - STATUS CAR RENTAL Молоді греко-католики Вінниці склали обітницю дотримання дошлюбної чистоти Объявлен кастинг участников мюзикла «Лютер», который состоится в Украине

Публикации