У Ватикані представили екодіяльність УГКЦ

23.07.2018 22:34 24

У Ватикані представили екодіяльність УГКЦ

Отець Володимир Містерман, заступник керівника Бюро УГКЦ із питань екології, презентуючи Бюро, представив ватиканському колезі десятилітню діяльність церковно-екологічної інституції, її мету, завдання та головні ініціативи. Під час представлення він коротко розповів також і про те, яких великих страждань та руйнувань зазнає Боже створіння – природа разом зі своїм вінцем – людиною в Україні. «З одного боку, через несправедливу агресивну війну на Сході Батьківщини, а з другого – через корупцію, кричущу несправедливість у розподілі природних багатств, на різних рівнях і загальну безвідповідальність населення щодо природного довкілля», - пише сайт УГКЦ.
Представник Ватикану не приховував захоплення екодіяльністю УГКЦ і був вражений науково-видавничою, освітньо-виховною та практичною діяльністю, зокрема активністю праці міжєпархіальної екомережі. У ході зустріч о. Джоштр висловив сподівання, що ця перша, історична, зустріч матиме продовження у вигляді тісної співпраці заради порятунку Божого створіння – природи та на прославу Творця. «Я приємно вражений тим, як ефективно, не зважаючи на складну ситуацію, ваша Церква здійснює екологічну місію в українському суспільстві», – наголосив ватиканський високодостойник. І додав: «Потрібно зробити все можливе, щоб ефективний досвід УГКЦ могли перейняти й інші».
Особливо зауважено й те, що багато з видань Бюро – екологічні казки, екологічний дороговказ, екологічна Хресна дорога, духовно-екологічні імпульси – повинні бути перекладені іншими мовами, а досвід ефективної діяльності міжєпархіальної мережі, на думку ватиканського представника, вартий наслідування.
На закінчення зустрічі для бібліотеки Бюро подаровано низку авторських видань на екологічну тематику.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Православные ресурсы Єпископ УПЦ розповів на Міжпарламентській асамблеї православ’я про церковні проблеми в Україні В Івано-Франківську освятять першу церкву для дітей Чем отличаются фирмы-упаковщики автозапчастей? Потрясающие видеослоты от лучших гейм-разработчиков!

Публикации