У Ватикані поважають рішення щодо створення єдиної помісної церкви в Україні

27.09.2018 1:38 12

У Ватикані поважають рішення щодо створення єдиної помісної церкви в Україні

"Відбувся обмін думками щодо процесу надання автокефалії Українській Православній Церкві. Святий Престол поважає рішення українського народу щодо створення єдиної помісної церкви, - йдеться на сайті МЗС. - Українською стороною наголошено, що Томос, як перший крок до нової церкви, стане актом глибокої історичної справедливості та передвісником миру, єдності та гармонії, зміцнення конституційного принципу свободи віросповідань та захисту прав і свобод українського народу. Цей процес вже розпочався і повернення до "status quo" є неможливим".
Підтримка Святого Престолу та чітка позиція щодо надання томосу є важливим кроком для посилення міжрелігійного діалогу, вважають в МЗС.
Нещодавно архієпископ Клаудіо Ґуджеротті, апостольський нунцій в Україні, у своєму виступі на Синоді єпископів Української Греко-Католицької Церкви подякував главі цієї конфесії верховному архієпископу Святославу (Шевчуку) за чітку позицію УГКЦ у питанні автокефалії української Православної Церкви. Протягом останніх місяців глава УГКЦ верховний архієпископ Святослав неодноразово підкреслював, що питання автокефалії — внутрішня справа Православних Церков в Україні. УГКЦ бачить своє сопричастя насамперед з Римом, до якого закликає інші Церкви.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

3 главные ошибки начинающих игроков в клубе SlotoKing Сеялка точного высева - профессиональный инструмент для посева Как быстро одолжить деньги на карту? УПЦ долучилась до свята річниці створення Національної поліції Стулья для столовой

Публикации