У Білорусі спецслужби зацікавились мусульманами, які мають родичів в Україні

03.08.2018 11:40 3

У Білорусі спецслужби зацікавились мусульманами, які мають родичів в Україні

Спецслужби Республіки Білорусь зацікавилися мусульманами, які мають родичів в Одеській і Херсонській областях, а також в Києві. Про це в мережі Facebook повідомив народний депутат України Рефат Чубаров, передає УНН.

“До Меджлісу кримськотатарського народу надійшла інформація про те, що співробітники спецслужб, а також міграційної служби Республіки Білорусь проводять активне опитування кримських татар (татар Білорусі) і представників інших етнічних спільнот, які сповідують Іслам. При цьому, особливий інтерес представники спецслужб Білорусі виявляють до мусульман, які мають родичів в Одеській і Херсонській областях, а також в Києві.

Офіційним поясненням такого інтересу називається “вивчення міграційних потоків, родинних зв’язків, рівня релігійного і національного співвідношень в індивідуальній і колективній ментальності мусульманських діаспор”, — розповів Р.Чубаров.

Він додав, що серед питань, які ставлять опитуваним, є такі: “Чи поїдете до Києва на День незалежності України?”, “Чи відвідуєте взагалі Україну в свята?”, “Наскільки часто ви святкуєте українські свята і чи не суперечить це тлумаченням Корану?”, “Чи підтримуєте ви проголошення Новоолексіївки (Херсонська область) столицею кримськотатарської автономії в Україні?”

“У той же час, як повідомляється, представники релігійних кіл Білорусі висловлюють здивування проведенням правоохоронними службами подібних досліджень і соціологічних опитувань. Не виключається, що така „зацікавленість“ може бути обумовлена завданням, яке могло надійти з Росії: активізація розвідувально-диверсійної діяльності РФ через третю країну з метою загострення міжетнічної та міжрелігійної ситуації в Україні. Наприклад, для звинувачення України в „переслідуванні“ не тільки УПЦ (МП), але і мусульманських організацій”, — резюмував нардеп.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/72075/

Следующая новость
Предыдущая новость

Основні правила обрання матрацу для свого ліжка. Різновиді та важливі критеріі Термосы разных видов Изготовление пакетов и нанесение на них печати во Львове Отели с конференц залами в Киеве Преимущества работы в ломбарде.

Публикации