У Британії церковні шпилі роздаватимуть інтернет на села

20.02.2018 20:25 9

У Британії церковні шпилі роздаватимуть інтернет на села

Мобільні та інтернет-провайдери в Британії зможуть використовувати церковні шпилі, щоб забезпечувати зв'язком жителів сільських районів країни. Угоду про це підписали уряд Великобританії і Англіканська церква. Про це повідомляє Лига.Новости з посиланням на Бі-бі-сі.

Уряд зобов'язався забезпечити якісний мобільний зв'язок по всій країні до 2022 року. Цифрові аналітики вітали угоду, але відзначили, що "диявол буде ховатися в деталях".

"Отримати доступ до відповідних об'єктів, особливо в сільських районах, було дуже непросто для мобільних операторів, так що будь-яка інціатіва, спрямована на поліпшення ситуації, буде з радістю сприйнята в галузі", - говорить Метью Хауетт, головний аналітик дослідницької фірми Assembly.

"Однак неясно поки, як саме виглядатимуть комерційні відносини. Є багато історій про те, як власники землі в сільських районів вимагають у операторів гроші за доступ до деяких об'єктів, що призводить до погіршення і подорожчання зв'язку", - відзначає він.

Уряд заявив, що комерційні угоди будуть укладатися на місцях між єпархіями і парафіями і мобільними операторами і інтернет-провайдерами, інших деталей поки немає.

Дві третини Англіканських Церков перебувають у сільських районах, і їх розташування в самому центрі населеного пункту дозволить забезпечити кращий мобільний зв'язок, кажуть в міністерстві з цифрових технологій, культури, медіа та спорту.

Глава відомства Мет Хенкок заявив: "Церкви - центральні об'єкти і цінне надбання для місцевих громад по всій країні".

За його словами, угода призведе до того, що "навіть будівля XV століття зможе допомогти Британії підготуватися до майбутнього, поліпшити життя людей, забезпечуючи зв'язок в наших самих важкодоступних районах".

Щонайменше 120 парафіяльних церков вже допомагають забезпечувати мобільне та інтернет-з'єднання в країні.

Устаткування - від бездротових передавачів у шпилях до антен, супутникових тарілок і кабелів - використовується для підвищення якості телефонного зв'язку і передачі даних.

Єпархії в Норвіч і Челмсфорді беруть участь в таких програмах щонайменше п'ять років.

Єпископ Челмсфордскій, преосвященний Стефан Коттрел заявив: "Заклик до церков поліпшити зв'язок допоможе впоратися з двома найбільшими проблемами в сільських регіонах - ізоляцією і проблемами зі стійким розвитком».

Єпископ Норвіча, преосвященний Грехам Джеймс, заявив, що "творче" використання парафіяльних церков підвищить їх цінність для місцевих громад.

За даними британського медіарегулятора Ofcom, інтернет-з'єднання 4G для клієнтів всіх чотирьох мобільних операторів в даний час є на 43% території Британії.

Зателефонувати або надіслати смс-повідомлення клієнти всіх операторів можуть на 70% території країни.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/70152/

Следующая новость
Предыдущая новость

Что игорный бизнес дал государству в 2021 году и чего от него ожидать в 2022? Стартовал 72-часовой молитвенный марафон Украинского межцерковного совета Станьте ближе к Богу Полотенца и другой текстиль для вашего бизнеса Интереснейшие и незабываемые развлечения!

Публикации