У Британському парламенті розповіли про релігійні переслідування в Криму і на Донбасі

24.07.2019 22:20 0

У Британському парламенті розповіли про релігійні переслідування в Криму і на Донбасі

У стінах Британського парламенту 23 липня відбулася дискусія щодо проблем релігійних переслідувань у світі. Від України участь у заході взяв правознавець, виконавчий директор Інституту Релігійної свободи Максим Васін.

Як написав він у Facebooк, зібралося чимало ключових осіб Великобританії, які приділяють значну увагу захисту свободи віросповідання як фундаментального права людини. Це і Лорд Алтон, який минулого тижня на Міністерський зустрічі у Вашингтоні отримав нагороду як “батько свободи релігії та переконань”, а також Спеціальний посланник прем’єр-міністра з питань свободи релігії або віри Лорд Ахмад та парламентар Фіона Брюс з комітету прав людини, яка минулого року підтримала ініціативу Національного дня молитви в Британії. Виступали представники релігійних і громадських організацій. Особливо часто згадувалася нова резолюція ООН, яка проголошує 22 серпня Міжнародним днем пам’яті жертв актів насильства на основі релігії або переконань.

Лондон-1w.jpg

За словами Максима Васіна, він не почув у виступах спікерів про релігійні переслідування в Криму і на Донбасі, спричинених російською агресію проти України. Тому по завершенню офіційної частини особисто розповів Лорду Алтону та пані Брюс про доповідь ІРС «Свобода віросповідання під прицілом: російський терор на окупованих територіях Східної України» та попросив звернути увагу на міжнародному рівні на страждання українських віруючих.

«Лондон залишається одним із ключових світових центрів, де релігійна свобода займає вагоме місце у порядку денному міжнародних відносин. У тому числі через те, що сама Британія та її колишні колонії постали перед викликами, пов’язаними з браком поваги до права релігійних меншин на свободу віросповідання. Тож є сподівання, що на міжнародному рівні будуть вживатися більш рішучі та практичні заходи для захисту прав тих віруючих, які досі не можуть насолоджуватися даром релігійної свободи, даним Богом кожній людині», - написав Максим Васін.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/freedom_of_conscience/76609/

Следующая новость
Предыдущая новость

Почему масло для дерева OSMO немецкого состава может защитить доску на многие десятилетия Большой выбор махровых полотенец Мульчирование: преимущества и специфика технологии Волонтери передали Святогірській лаврі 10 тон гуманітарної допомоги для переселенців Актуальный прайс-лист: где и как искать свежие цены на радиодетали

Публикации