У Бердянську освятили новозбудований храм УГКЦ

25.09.2018 12:05 3

У Бердянську освятили новозбудований храм УГКЦ

Трохи більше ніж рік тривало спорудження храму, до якого приклалися кілька будівничих та багато жертводавців з місцевої громади і з інших частин України, зокрема – з парафій, якими опікуються редемптористи у Львові, Тернополі та Новояворівську. Це – перший храм УГКЦ у цьому місті, хоч присутність тут громади УГКЦ сягає початку 2000 року, коли сюди прибув о. Андрій Бухвак, душпастир міста Запоріжжя. Від 2004 року громадою громадою опікуються отці редемптористи, першим з яких був ієромонах Володимир Мицак.
Чин освячення, на прохання владик Степана (Менька), екзарха Донецького, здійснив владика Богдан (Дзюрах), секретар Синоду єпископів УГКЦ, у співслужінні з духовенством Донецького екзархату та вірними і гостями, які прибули розділити молитву і радість греко-католиків Бердянська. Львівську провінцію редемптористів представляли о. Андрій Рак, протоігумен, о. Ігор Колісник, вислужений протоігумен, а також настоятелі та співбрати з інших монастирів та спільнот ЧНІ в Україні. Були сестри-монахині різних згромаджень, представники місцевої влади, військові капелани УГКЦ, а також воїни-захисники Вітчизни.
У своїй проповіді владика Богдан пригадав присутнім біблійний опис «драбини Якова», якою ангели сходили з неба на землю і піднімалися з землі до неба. «Віднині тут, на цьому місці, не ангели, але сам Господь буде сходити з неба на землю. Тут, на цьому місці, не ангели, а прості, звичайні люди, будуть підноситися із землі до неба», - зазначив секретар Синоду єпископів УГКЦ.
Насамкінець урочистостей він зачитав грамоту глави УГКЦ і передав копію чудотворної ікони Матері Божої Неустанної Помочі для почитання у цьому храмі. Ікона є знаменною тим, що її освятив папа Франциск у Римі.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественные мостовые ограждения барьерного типа Квартира начинается со входной двери Ресурс Слототоп и его преимущества Только наша тонировка авто в Киеве позволит вам кардинально изменить внешний вид вашего автомобиля Вулкан казино — развлечения для каждого

Публикации