У Бахмуті освятили землю під перший храм ПЦУ

01.05.2019 15:20 0

У Бахмуті освятили землю під перший храм ПЦУ

30 квітня в Бахмуті встановили і освятили хрест на місці, де незабаром планують збудувати храм Святого Феодора Стратілата Православної Церкви України (ПЦУ). Землю для неї виділили по вул. Колпакової, на пустирі за 24-ю школою. Освячував землю архиєпископ Донецький і Маріупольський Сергій, повідомляє freeradio.

Зібралися на подію кілька десятків вірян, які чекають появи в місті першого храму Православної Церкви України. За словами архиєпископа Сергія, сьогодні велику роль у створенні парафій відіграє саме настрій і бажання громади йти у церкви ПЦУ.

“На сході, на жаль, це (перехід церков до ПЦУ,-ред.) відбувається дуже повільно. І ми спостерігаємо те, що дуже багато парафій і монастирів переходять у західній Україні та в центрі. У нас збільшується кількість парафіян. Наприклад, порівняно з минулим роком Пасхальні богослужіння в Маріуполі, Волновасі, Краматорську відвідали вдвічі, а то і втричі більше вірян”, — відзначив в коментарі Вільному радіо архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій.

Зазначимо, зараз парафія ПЦУ в Бахмуті збирається в підвалі одного із житлових будинків. Його скромно переобладнали та проводять всі церковні обряди.

Всього в Донецькій області зараз нараховується 131 парафія ПЦУ. З них 36 парафій та хоспіс наразі залишаються на тимчасово окупованій території. Однак і віряни, і храми постійно потерпають від тиску з боку бойовиків.

“Минулого року захопили два храми, в цьому році перед Великоднем нас також “привітали” з тим, що Величний Храм в Тельманівському районі влада так званої “ДНР” захопила. Настиснули вони на голову сільської ради, на депутатів, щоб вони якимсь чином забрали цю церкву, а потім, скоріш за все, передали або військовим, або Московському патріархату”, — розповів архиєпископ Донецький та Маріупольський.

“Я сподіваюсь, що найближчим часом люди і духовенство МП зрозуміють, що якщо у нас буде єдина Церква, то це буде єдина фундаментація для об’єднання сучасного суспільства. Це буде єдина філософія, не буде питання розподілу сходу і заходу. Ми виконаємо заповідь божу про єдність”, — підсумував церковник.

Станом на 30 квітня, в Україні зареєстровано 520 переходів громад з УПЦ (МП) до ПЦУ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/temples_church_property/75635/

Следующая новость
Предыдущая новость

Что подарить иностранцу из сувениров? Защити свой телефон от вирусов Где заказать дизайн интерьера? Справки формы 027 у Лучшие автоматы современности только в казино Вулкан 777

Публикации