У Андріївській церкві Києва реставрують ліпнину та позолоту під куполом

26.11.2017 13:24 24

У Андріївській церкві Києва реставрують ліпнину та позолоту під куполом

Проводяться внутрішні реставраційні роботами в Андріївській церкві у Києві. Про це «Вечірньому Києву» розповів ділиться заступник генерального директора Національного заповідника «Софія Київська» Вадим Кириленко.

-Станом на сьогодні будівельне риштування змонтовано під самий купол Андріївської церкви. Риштуванням заставлений весь внутрішній простір пам’ятки. Ведуться малярні та ліпні роботи.

Реставрація_2.jpg

Замінюється стара електрична проводка та пожежно - охоронна сигналізація на нову. Працюють живописці, позолотники та ліпники – майстри високої кваліфікації. Перевіряв, як ведуться роботи і виявив, що у кожного нормального реставратора є скальпель, - сміється Вадим Кириленко. – Роботи для професіоналів тут дуже багато, але за рік, сподіваюся, впораємося. Головне – вистачило б грошей на те, щоб зробити все досконало. До того ж, ми виконали ще й перший етап передпроектних робіт по пам’ятці архітектури ХVІІІ ст. Бурса, що розташований біля стін собору Святої Софії.

Реставрація_1.jpg

Вже виконано: шурфування фундаментів та міжповерхових перекриттів, проведено геологічні дослідження та відбір зразків для лабораторних досліджень, розпочато складання звітів та відповідних актів. Дякую Міністерству культури України за своєчасне фінансування. Дякую керівництву Архіву за допуск проектантів та фахівців заповідника до приміщень пам’ятки. До кінця року плануємо завершити всі заплановані роботи в повному обсязі.

реставрація_3.jpg

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/inheritance/69142/

Следующая новость
Предыдущая новость

Казино, которое не может вам не понравиться Диагностика состояния зубов – первый этап, который необходимо пройти перед началом лечения Большой выбор качественного пенополистирола по выгодным ценам Двухъярусные кровати для детей на любой вкус и бюджет от производителя Тонировка окон в Киеве

Публикации