Учені дослідили нові деталі поховання тисячолітньої мумії

04.01.2018 12:43 3

Учені дослідили нові деталі поховання тисячолітньої мумії

Британські вчені дослідити стародавню мумію та її саркофаг за допомогою унікальної техніки сканування. Вона дає змогу прочитати майже невидимі написи на папірусі, у який завернуте тіло, та дізнатися більше про життя цієї людини понад 2 тисячі років тому.

Про це повідомляє newwest.media з посиланням на "ВВС".

Нова технологія сканування впливає на чорнило за допомогою різної частоти та сили світлового потоку. В результаті цього літери на документах починають світитися й науковці можуть їх прочитати.

З отриманих даних учені дізналися, що у Стародавньому Єгипті існував специфічний метод сповивання мумії: спочатку мумію обертали в листи папірусу та шматків тканини, а лише потім поміщали її в саркофаг та гробницю.

Померлих багатіїв та представників знатних родів часто завертали в написані ними ж сповіді, заповіти та інші важливі документи. У саркофаги також потрапляли уривки папірусів, які становили важливу частину повсякденного життя, як-от списки покупок або повідомлення про сплату податків.

Найчастіше написи на папірусі приховані під шаром спеціальної пасти чи інших матеріалів, які використовували під час виготовлення саркофагів. Тому єдиним способом прочитати написане досі було знищення шарів, що закривають папіруси.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/69594/

Следующая новость
Предыдущая новость

Мемориальные комплексы из гранита Онлайн казино Эльдорадо: как обойти блокировку Качественный металлопрокат от компании "Будсервис" по доступной цене Игольные швейные машинки от лучших производителей Виробник «Valeotrikotage» ознайомить вас з чотирма перевагами дитячого трикотажу

Публикации