Учениця 11-го класу створила ілюстрований відеофільм про митрополита Володимира Стернюка

13.04.2019 4:09 6

Учениця 11-го класу створила ілюстрований відеофільм про митрополита Володимира Стернюка

Ілюстровану відеоісторію «Володимир Стернюк. Поводир підпільної Церкви» представили в обласному центрі Прикарпаття. Про це повідомляє Галичина.

Автором її ідеї та сценарію є учениця 11-го класу Католицької школи святого Василія Великого Анастасія Сеньків, а ілюстрацій – художниця Юлія Бурак.

Ідея створити такий відеофільм про митрополита підпільної УГКЦ Володимира Стернюка, який би розповідав про його життя та діяльність від народження до моменту легалізації Церкви та приїзду в Україну кардинала Мирослава Любачівського у 1991 році, за словами Анастасії Сеньків, виникла у неї на уроці історії під час вивчення теми про Львівський псевдособор 1946 року. Харизматична постать Володимира Стернюка зацікавила Анастасію своєю різноплановістю. Передовсім авторка робить акцент на тому, що Володимир Стернюк походив з відомої патріотичної родини, оскільки народився в сім’ї священика Володимира Стернюка та Євгенії Коновалець, рідний брат якої був батьком провідника ОУН полковника Євгена Коновальця.

Автор сценарію наголосила на знаковості постаті Володимира Стернюка у відновленні катакомбної УГКЦ, оскільки за його сприянням було відправлено делегацію до Москви з метою легалізації УГКЦ. І, як відомо, у травні 1989 року греко-католицькі єпископи та священики, у їх числі й нинішній митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир (Війтишин), розпочали у Москві на Червоній площі голодування за легалізацію та реабілітацію УГКЦ. Остаточне утвердження УГКЦ відбулося у березні 1991 року, коли в Україну прибув Верховний Архиєпископ і кардинал Мирослав-Іван Любачівський.

У відеороботі Володимира Стернюка показано духовним провідником, у руках якого опинилася доля підпільної УГКЦ після смерті Василя Величковського, котру він зумів вивести із катакомбного життя до легалізації.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religion_and_culture/75400/

Следующая новость
Предыдущая новость

Основні правила обрання матрацу для свого ліжка. Різновиді та важливі критеріі Иконостас по индивидуальному заказу и коллекция готовых изделий Все сауны и бани вашего города Єпископ УАПЦ взяв участь у церемонії Лицарського ордену в Чехії Зарегистрирован законопроект о запрете абортов в Украине

Публикации