Усі Церкви і релігійні організації України на Володимирській гірці закликано до єдності та миру

28.07.2018 19:39 0

Усі Церкви і релігійні організації України на Володимирській гірці закликано до єдності та миру

Під час промови на Володимирські гірці Петро Порошенко закликав ВРЦіРО до миру, порозуміння та єдності:

«У передмові до книги Патріарха Варфоломія «Віч-на-віч із тайною» я прочитав, що серед улюблених афоризмів Його Всесвятості є й такий: «Війна в ім'я релігії це війна проти релігії». Беззастережно поділяю цю думку. Спільне творення незалежної церкви не може бути підставою для розбрату, підставою для протистояння, насильства. Навпаки, це – дорога до миру, спокою, порозуміння.

Віруючі і церковні громади самі вирішуватимуть, чи приєднуватись їм до Помісної Церкви.

Томос, хай пошле нам його Господь, не означатиме, що в Україні постане державна Церква. Влада ж, як і раніше і тепер, поважатиме усі конфесії, не відступаючи від духу і букви Основного закону – Конституції України.

Конституційні засади державно-церковних відносин є непорушними. Україна – багатоконфесійна держава, для якої релігійний мир – велика цінність.

Закликаю вас і надалі докладати всіх зусиль для миру в Україні, для налагодження співпраці між релігійними громадами заради майбутнього.

Ми всі пишаємося тим, що в Україні найскладніші питання співжиття релігій та культур завжди вирішувалися мирно, без насильства, у правовому полі. На жаль, наш внутрішній мир грубо порушила російська агресія. Упевнений, тільки Бог дав нам сил, щоб зупинити одну з найбільших армій світу. Лише віра дала нам таку величезну любов до Вітчизни.

Зараз увесь наш народ як ніколи потребує Слова Божого, потребує єдності, потребує миру.

Нехай ваша духовна праця та щирі молитви і надалі сприятимуть утвердженню нетлінних духовних цінностей в українському суспільстві».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/national_religious_question/71986/

Следующая новость
Предыдущая новость

Где купить детский спортивный комплекс-уголок для дома и квартиры Освещение в ландшафтном дизайне ZoogVPN − отличный совершенно бесплатный VPN для Украины Види оздоблювальних каменів СТО для вашего автомобиля

Публикации