Усі архиєреї УПЦ МП мають проблеми при перетині кордону, - архиєпископ Климент

16.02.2019 5:10 0

Усі архиєреї УПЦ МП мають проблеми при перетині кордону, - архиєпископ Климент

У всіх священиків Української Православної Церкви Московського Патріархату (нині виникають проблеми при перетині українського кордону. Про це в ефірі програми «Нині вже» на Громадському повідомив голова інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП, архиєпископ Климент.

«Кожен наш архиєрей при перетині кордону має певні складнощі, його затримують, його додатково перевіряють: і багаж, і документи. Є така інформація, що всі архиєреї Української Православної Церкви є в якихось особливих списках», — заявив Климент.

На його думку, відповідна ситуація - це «сегрегація за релігійною ознакою».

Климент заявив, що йому невідомо про наявність паспортів інших держав у архиєрея Гедеона, якого 14 лютого затримали в аеропорту «Бориспіль».

Нагадаємо, увечері 13 лютого із зони паспортного контролю аеропорту «Бориспіль» не випускали архиєрея Української Православної Церкви Московського Патріархату, вікарія Київської єпархії єпископа Гедеона (Харона). У нього вилучили закордонний паспорт. Тоді речник Прикордонслужби Олег Слободян повідомив, що прикордонники затримали вікарія за дорученням «одного із правоохоронних органів» та вилучили український закордонний паспорт, «оскільки у цієї особи є громадянство кількох країн».

Речник Держприкордонслужби Олег Слободян повідомив Громадському, що Гедеона повертають до США, оскільки в того не було з собою чинного українського закордонного паспорта.

Водночас Гедеон заявив, що за цим паспортом 15 днів тому він вилетів до Німеччини, а 13 лютого повернувся до України.

О 6:30 14 лютого Гедеон вилетів на Франкфурт, додав Слободян.

Інформацію також підтвердив сам Гедеон на своїй сторінці у Facebook.

УПЦ МП зазначила, що 5 лютого у США Гедеон «ознайомлював» Конгрес США з фактами дискримінації УПЦ Московського Патріархату з боку української влади.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/74723/

Следующая новость
Предыдущая новость

Особенности выбора букмекерской конторы Татуировки в Киеве: расценки и качество Актуальные новости из Узбекистана и всего мира Стильний жіночій одяг за кращими цінами Качественные и стильные очки по лучшим ценам

Публикации