Уряд і церква Греції домовилися про статус "релігійно нейтральної" країни

07.11.2018 18:39 6

Уряд і церква Греції домовилися про статус

Прем'єр-міністр Алексіс Ципрас та архієпископ Ієронім погодили 6 листопада, що уряд і надалі гарантуватиме заробітну плату близько 9 тисячам священиків країни, а церква Греції натомість не буде заперечувати проти пропозицій зробити грецьку державу "релігійно нейтральною".
Ципрас назвав історичною цю домовленість, оскільки це відкриває шлях змінам Конституції щодо відносин між державою та церквою.
За словами прем’єра Греції, церковні служителі більше не вважатимуться держслужбовцями і будуть виключені з реєстру тих, хто отримує зарплату безпосередньо з держбюджету. Водночас держава все ж платитиме щорічно певну суму у спеціальний церковний фонд як субсидію.
Щорічна субсидія до церковного фонду становитиме €189 млн, ці кошти використовуватимуть винятково для виплати зарплат близько 9 тисячам священиків.
Уряд Греції планує змінити відносини між церквою та державою в рамках конституційної реформи.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Для УПЦ важнее "внутреннее единство", чем единство с другими церквями Украины Быстрая, безопасная и качественная химчистка ковров Домашня зарядна станція для електромобіля Платная накрутка комментариев ВКонтакте Отопительно - варочная печь буржуйка премиум класса в Украине

Публикации