УПЦ і міська рада Дніпра провели Всеукраїнський фестиваль духовних піснеспівів

30.01.2018 11:06 15

УПЦ і міська рада Дніпра провели Всеукраїнський фестиваль духовних піснеспівів

До учасників заходу звернувся митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней (Середній), який відзначив важливість подібних пісенних форумів, що об’єднують людей з різних міст України в єдиному прагненні славити Різдво Христове.
Начальник управління культури і мистецтв Дніпровської міської ради Євген Хорошилов подякував усім, хто відгукнувся на запрошення взяти участь у ювілейному фестивал, який , за його словами, вже 25 років є окрасою культурного життя міста.
Митрополит Іриней попросив Євгена Хорошилова передати щиру подяку меру Дніпра Борису Філатову за підтримку і всіляке сприяння у проведенні заходу.
У фестивалі взяли участь як колективи із Дніпропетровського регіону, що виступили в перший день прослуховувань, так і хорові колективи з Києва, Харкова, Нікополя, Рівного, Одеси, Хмельницького, Бердичева, Маріуполя, Черкас, Сум, Вінницької області, які виступили 27 січня.
У програмі фестивалю звучали духовні твори 10 мовами світу: німецькою, грузинською, французькою, іспанською, італійською, польською, білоруською, українською, російською та латиною. У фестивалі взяли участь професійні та аматорські, світські та церковні, дитячі та дорослі колективи.
Виступи учасників оцінювало журі на чолі з митрополитом Іринеєм. У складі журі — священнослужителі єпархії, заслужені працівники культури та викладачі музичних вишів.
28 січня відбулася церемонія закриття фестивалю та гала-концерт.
Всеукраїнський фестиваль духовних піснеспівів «Від Різдва до Різдва» започаткований у 1994 році та щороку проводиться у січні. З 1994 по 2018 роки відбулося 25 фестивалів, участь в яких взяло понад 40 тис. виконавців – 15 тис. дітей та 27 тис. дорослих із 50 міст України, Білорусі, Росії, Молдови та Грузії. За всі роки проведення заходу його глядачами та учасниками стали понад 100 тис. дітей та дорослих.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Быстрая доставка вкусных роллов и суши П'ятидесятники України апробують нову навчальну програму для місіонерів Качественная косметика Faberlic со скидками в Беларуси Зарубежные лотереи Покупка рюкзака в Украине

Публикации