УПЦ скаржиться Константинополю на утиски в Україні

20.10.2017 0:27 6

УПЦ скаржиться Константинополю на утиски в Україні

Українську церковну делегацію приймали директор Православного центру митрополит Швейцарський Ієремія, постійний представник Вселенського Патріархату при Всесвітній Раді Церков (ВРЦ) архієпископ Телміський Іов та вікарій Швейцарської митрополії єпископ Лампсакійський Макарій.
Митрополит Ієремія привітав гостей та розповів про діяльність Православного центру, який діє вже понад півстоліття. В рамках Центру також функціонує Богословський інститут, куди приймаються студенти з різних Православних Церков на післядипломне навчання. Гостям було розказано про цілі та завдання Інституту, а також про його наукову й педагогічну діяльність.
"Зі своєї сторони єпископ Віктор розповів про причини приїзду делегації УПЦ до Женеви, про проблематику забезпечення прав віруючих в Україні, яка наразі є дуже актуальною для УПЦ, про захоплення та підпали православних храмів, про випадки побиття віруючих та ін. Владика Віктор наголосив на важливості підтримки УПЦ зі сторони Помісних Православних Церков та попросив присутніх архієреїв Константинопольського патріархату молитов за Україну і її народ", - пише сайт УПЦ.
Митрополит Ієремія в свою чергу згадав, що подібні проблеми, з якими УПЦ зіткнулася сьогодні, він особисто переживав з УПЦ на початку 1990-х років, коли в складі делегації Всесвітньої Ради Церков та Конференції Європейських Церков (КЄЦ) приїжджав до України для ознайомлення з важкою міжконфесійною ситуацією. Владику Ієремію тоді в Україні вразила картина захопленого і закритого православного храму, ззовні якого взимку просто неба молилася громада УПЦ (МП). Владика висловив жаль, що і сьогодні такі події повторюються, але запевнив в своїх молитвах за УПЦ і український народ.
Владика Ієремія поділився спогадами про особисте знайомство та зустрічі з митрополитом Володимиром (Сабоданом), який у свій час був представником РПЦ при ВРЦ, а згодом і патріаршим екзархом Західної Європи.
Співбесідники висловили переконання в необхідності більш тісного спілкування та співпраці між УПЦ та Константинопольським Патріархатом.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Безопасный высококачественный гемблинг Обучение танцам в Киеве: сальса за 3 месяца! Как заработать на бинарных опционах без риска Ремонт стиральных машин: частые проблемы и их решение Хостинг WordPress от WPHOST – это именно то, что вам нужно

Публикации