УПЦ продовжує судитися з Міністерством культури

18.12.2017 23:12 3

УПЦ продовжує судитися з Міністерством культури

За словами голови Юридичного відділу УПЦ (МП) протоієрея Олександра Бахова, "представники Міністерства культури України Андрій Юраш та Дмитро Яцишин відмовляються визнавати незаконними свої дії щодо поданих на реєстрацію статутів УПЦ, ухиляючись від предметного розгляду справи".
З цього приводу Юридичний відділ УПЦ (МП) поширив заяву, в якій заявив, що "замість того, щоб доводити правомірність своїх дій у суді Мінкультури спочатку саботує судове засідання, а потім намагається перетягнути судовий спір в політичну та інформаційну площину".
З грудня 2014 по травень 2015 до Мінкультури на реєстрацію було подано 11 статутів, з них 3 – управління єпархій і 8 монастирів. Статути знаходились на реєстрації до червня 2016 року, потім Мінкультури повернуло статути, не прийнявши при цьому жодного рішення.
УПЦ (МП) наполягає, що за законом Мінкультури повинно було зареєструвати або відмовити у реєстрації статутів. Точку зору Мінкультури сайт УПЦ (МП) не викладає.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Гранитные украшения – всегда стильно и современно Особенности депозитных бонусов в казино «Лавина» Промышленные фильтры обратного осмоса Красивый книжный переплет с гарантией Лечебно-оздоровительный отдых в Royal Geneva Hotel

Публикации