УПЦ передала в «Охматдит» вартісне обладнання для рятування життя немовлят

27.11.2018 14:10 6

УПЦ передала в «Охматдит» вартісне обладнання для рятування життя немовлят

На зустрічі були присутні завідуюча відділенням інтенсивного виходжування глибоко недоношених дітей заслужений лікар України Тетяна Орлова, завідуюча «Кабінету комплексного нейромоніторингу з дитячою лабораторією сну» інтенсивного виходжування глибоко недоношених дітей Дарія Костюкова. УПЦ представляли настоятель храму Єрусалимської ікони Божої Матері протоієрей Димитрій Гарчук та настоятель храму Всіх Святих протоієрей Олександр Барібан.
Благодійна акція «Мати життя: від Богородиці передчасно народженим немовлятам», в результаті якої було придбано медичне обладнання вартістю у 136.000 гривень, а саме — датчики для проведення оксиметрії для критично хворих немовлят апарату церебральної параінфрачервоної спектроскопії (NIRS), проходила з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в період з 3 вересня до 17 листопада — міжнародного дня передчасно народжених дітей.
Організаторами акції виступили дві столичні парафії - храм Єрусалимської ікони Божої Матері Голосіївського благочиння Південно-Східного Київського вікаріатства та храм Всіх Святих Кладовищенського благочиння Північного Київського вікаріатства УПЦ (МП). Свою посильну благодійну допомогу діткам парафіяни залишили в окремих скриньках для пожертв у згаданих храмах та перераховували на спеціальний рахунок, відкритий для проведення благодійної акції.
Також у період проведення акції в храмі Всіх Святих відбулася благодійна ярмарка дітей недільної школи парафії, а в храмі Єрусалимської ікони Божої Матері проводилось благодійне освячення води.
Придбане обладнання, за свідченням спеціалістів, допоможе рятувати життя немовлят протягом року.
Церебральна оксиметрія за технологією параінфрачервоної спектрометрії (NIRS). Церебральна оксиметрія за технологією параінфрачервоної спектрометрії проводиться з 2016 р. апаратом “NONIN EQUANOX 7600” дітям з важкою асоційованою перинатальною патологією (органічне ураження мозку, пароксизмальні стани, судоми, дихальні розлади, бронхолегенева дисплазія, анемія, сепсис, некротичний ентероколіт, мезентеріальна ішемія) в критичному стані.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Ігрові автомати на гроші Захоплююче казіно Джокер чекає на вас Треккинг в Непале: что это и где заказать Реклама и эффективное развитие интернет ресурсов Запчасти для вашего автомобиля на сайте

Публикации