УПЦ (МП) у Запоріжжі незаконно передала землю одному з супермаркетів

29.01.2018 13:03 24

УПЦ (МП) у Запоріжжі незаконно передала землю одному з супермаркетів

Новина про незаконну передачу земельної ділянки УПЦ (МП) мережі маркетів «АТБ» опублікував на своїй сторінці запорізький журналіст і активіст Сергій Сидоров, повідомляє «Форпост.Медіа».

«Частина отриманої землі священики швидко віддали під магазин, порушуючи закон. І цільове призначення землевідводу порушено, і завдано збитків бюджету - так як за магазин треба платити у чотири-п'ять разів більше, ніж за храм. А до будівництва храму так і не дійшло, ну хто б сумнівався», - написав Сидоров.

Нагадаємо, що ще у 2012 році міськрада на чолі з колишнім мером Запоріжжя Олександром Сином прийняла рішення про передачу ділянки площею 0,77 га за адресою Хортицьке шосе, 42 для зведення храму Священномученика Петра Митрополита Крутицького. Ділянку отримала релігійна громада УПЦ (МП) при діючому храмі Священномученика Петра Митрополита Крутицького.

Потім, 17 січня 2014 року керівник громади протоєрей Іоан Додоенко уклав договір про спільну діяльність з якимось підприємцем. Згідно з матеріалами слідства, спочатку громада і підприємець спільно інвестують у будівництво продуктового магазину на відведеній під церкву ділянці, а потім спільно інвестують в будівництво храму. Магазин залишається бізнесменові, побудований храм - церкві /громаді.

Протягом 2014-го року був побудований магазин площею 813 кв.метрів. У той момент міські правоохоронці порушили перше кримінальне провадження за фактом самовільного зайняття земельної ділянки. У 2016-му році підприємець продав приміщення мережі продуктових магазинів АТБ, яка і оформила на себе право власності.

Підприємець, побудувавши магазин на землі для церкви, відчутно заощадив на орендній платі. Не кажучи вже про порушення цільового призначення. Замість зазначених законом 3-4% земельного податку, він заплатив лише 1, так, як земля була в користуванні релігійної організації.

У 2017-му році вже обласна поліція порушила друге кримінальне провадження за ч.2 ст.364, підозрюючи в причетності до процесу деяких посадових осіб мерії. У вересні на земельну ділянку наклали арешт.

Але 19-го грудня арешт був знятий за клопотанням адвоката від громади.

У свою чергу, нинішня міська влада збирається узаконити нецільове використання землі, відведеної під храм, на перетині Хортицького шосе і вулиці Рубана. На сесію міськради на 31 січня виноситься відповідний проект рішення в складі переліку питань із землевпорядної документації. У роз'яснювальній записці до питання №69 просто вказується, що "на теперішній час на частині земельної ділянки знаходиться магазин, який є власністю іншої юридичної особи".

У зв'язку з цим пропонується розділити земельну ділянку, площею 0,7699 гектара, яку раніше передали для будівництва православного храму, щоб залишити велику частину під храм, а меншу - під АТБ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/land_and_property_problems/69890/

Следующая новость
Предыдущая новость

Когда лучше стричься, чтобы иметь красивые волосы Качественный металлопрокат от компании "Будсервис" по доступной цене Комфорт і затишок – і опалення, і кондиціонер Быстрое получение справки МСЭ В Одессе выступит христианская группа "NLM" из Амстердама

Публикации