УПЦ (МП) скаржиться, що влада "неофіційно заборонила" перевізникам доставляти вірян на хресний хід в Київ, кинувши ресурси на підтримку УПЦ КП

23.07.2018 15:24 12

УПЦ (МП) скаржиться, що влада

«Вірянам Української Православної Церкви намагаються перешкодити взяти участь у молебні на Володимирській гірці та Хресному Ході 27 липня у столиці, заборонивши усім перевізникам Овручського району їхати цього дня маршрутом на Київ», — пише сайт УПЦ (МП), посилаючись на інформацію представників Овручської єпархії.
«Вчора-позавчора ми хотіли уточнити чи все буде нормально, нам всі почали масово відмовляти — усі автоперевізники, усі ті, хто має свої автопарки, усі власники мікроавтобусів. Називають різні причини, — повідомив у своєму коментарі протоієрей Олег Домінський, в.о. Народицького благочиння Овручської єпархії, — але неофіційно розповідають, що 27-го виходити на рейси у напрямку Києва їм заборонили спецслужби».
Священик вважає, що таким чином влада намагається штучно створити видимість того, що віруючих Української Православної Церкви менше, аніж прихильників «УПЦ КП».
«На 28-ме число дана вказівка адміністраціям — вони організовують автобуси, у примусовому порядку збираються кошти з підприємців, усіх чиновників в обов’язковому порядку будуть садити в автобуси і везти до Філарета. Все це для того, щоб потім показати по телебаченню, що «Київський патріархат» буцімто підтримують більше українців», — розповів протоієрей Олег.
Інформацію про активне використання адміністративного ресурсу для забезпечення масовості заходів УПЦ КП на День Хрещення «підтверджують у всіх регіонах України», стверджує сайт УПЦ (МП).
Митрополит Запорізькій і Мелітопольський Лука (Коваленко) 16 липня 2018 року направив звернення до чиновників Запорізької обласної державної адміністрації: «До нас надходять скарги від духовенства і прихожан, які повідомляють про те, що ви, ті, хто не розбирається в суті питання, нахабно прикриваючись ім’ям голови Запорізької ОДА, примушуєте представників бізнесу оплатити автобуси для відправки в Київ і участі в заходах, що проводяться 28 липня УПЦ КП. Більш того, щоб заповнити автобуси людьми, ви «ненав’язливо» пропонуєте своїм підлеглим відвідати заходи цієї «релігійної» структури, натякаючи на те, що вони зобов’язані це зробити, в рамках виконання своїх посадових інструкцій».
Архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій (Гутченко) поділився аналогічною інформацією. «За вказівкою “зверху” Сумська облдержадміністрація займається організацією автотранспорту та доставкою людей до Києва на т.зв. хресний хід т.зв. УПЦ КП, – написав на своїй сторінці у фейсбук владика. – Даються вказівки керівникам районів, селищних і сільських рад організувати людей для проведення цього заходу».
У коментарях до його повідомлення користувачі соцмережі повідомили, що і в інших містах України відбувається те ж саме: Тернопіль, Черкащина, Херсон…
«Використовувати чи не використовувати адмінресурс для забезпечення масовості на події «Київського патріархату» — справа тих, хто цим займається, — пиша сайт УПЦ (МП). — Проте перешкоджання вірянам Української Православної Церкви брати участь в урочистостях в День Хрещення Русі є прямим порушенням їхніх конституційних прав».
Слід зазначити, що кількість учасників хресного ходу — один з показників значущості конфесії в суспільному житті країни. У 2015 році спікери УПЦ (МП) заплуталися в підрахунку своїх прихожан, які прийшли на День Хрещення Русі, називаючи цифри від 20 до 100 тисяч учасників.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Лазерные станки для любых целей Развлечения для азартных игроков на сайте казино Диякон УПЦ КП проведе для дітей з особливими потребами концерт «Клавішний Спас» Быстрый и качественный ремонт macbook в Киеве Сеть магазинов качественных тканей и фурнитуры

Публикации